HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Mart 2016 Pazar Saat: 10:02

“VATANDAŞ ET ALAMIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin perakende satışında uygulanan %8 KDV oranının yüzde %1 indrilmesini düzenleyen kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. 
“VATANDAŞ ET ALAMIYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, et ve et ürünleri ile süt ve süt ürünlerinin perakende satışında uygulanan %8 KDV oranının yüzde %1 indrilmesini düzenleyen kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. 

Torun, kanun teklifinin gerekçesinde; Son 15 yıldır sürdürülen istikrarsız tarım politikalarının, Türkiye’ de tarımı ve hayvancılığı bitirdiğini söyledi. Sektörün sorunlarının çözülemediğini, hayvan ırklarının ıslah edilemediğine, yem nakliye ve enerji maliyetlerinin düşürülemediğine değinen Torun, “Ülkemizin hayvancılığı mevcut durumunu koruyamadığı gibi hayvan varlığında da ciddi azalmalar yaşanmıştır.

Türkiye kırmızı et tüketimi, dünya ülkeleri ile kıyaslandığında oldukça düşüktür. Canlı hayvan arzındaki yetersizlik ve sebep olduğu yüksek fiyatlar kırmızı et tüketimini oldukça azaltmıştır. Avrupa'da 4-5 dolar olan kırmızı et fiyatı Türkiye'de ise neredeyse 20 dolar seviyelerindedir. Avrupa Birliği ülkelerinde kişi başı yıllık et tüketimi yaklaşık 20. kg. iken, Türkiye’de ise kişi başı yıllık et tüketimi 10 kg'ın altına düşmüştür. Vatandaş et alamaz hale gelmiştir.

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez unsurlarından diğer unsurlarından biri de süt ve süt ürünleridir. Ulusal Süt ve Süt Ürünleri Konseyi’nin yayınladığı Türkiye’ye Özgü Beslenme Rehberi’nde yetişkin bireylerin 2 su bardağı, çocuklar, adölesan dönemi gençler, gebe ve emzikli kadınlarla menopoz sonrası kadınların 3-4 su bardağı süt tüketmeleri önerilmektedir. Ayrıca insan beslenmesinde mükemmel bir gıda olarak nitelendirilen sütten elde edilen başta peynir, yoğurt, tereyağ, dondurma olmak üzere süt ürünleri de vazgeçilmez gıdalardır.

TÜRK İNSANININ ALIM GÜCÜ EN DÜŞÜK SEVİYELERDE 

Ordu Milletvekili Seyit Torun, kanun teklifinin gerekçesinin sonunda, yanlış ekonomik politikalar nedeniyle ülkemiz insanının alım gücünün son yılların en düşük seviyesine indiğini,  yeterince et ve süt ürünleri tüketemez hale geldiğini, dengeli beslenemediğini söyledi.

Dünyada gıda fiyatlarının düştüğünü, Türkiye’de ise sürekli bir artış gösterdiğini belirten  Torun,  gıda fiyatlarındaki sürekli artışın enflasyonu da artırdığını, insanlarımızın uygun fiyatlarla süt ve et ürünleri tüketebilmesi, sağlıklı nesillerin yetişebilmesi adına tahıl üretimi, çiftçiler, süt ve et üreticilerinin gerçek anlamda desteklenmesinin, ardından süt ve et fiyatlarının normal seviyelere, kalıcı olarak düşürülmesi sağlanmasının gerekliliğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : “VATANDAŞ, ET, ALAMIYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız