HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Nisan 2016 Cumartesi Saat: 09:40

TORUN; “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

SAHİL DÜZENLEME ÇALIŞMALARINA BİR TEPKİDE CHP’DEN:
TORUN; “DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Ordu Sahil Düzenleme çalışmaları çerçevesinde sahile yapılan dolgu işlemlerine bir tepki de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’un da katılımıyla dün İl ve İlçe Başkanları nezaretinde İlk Adım Anıtı önünde bir araya gelen partililer tepkilerini buradan başlayıp, rıhtıma kadar yürüyerek gerçekleştirdiler.

Yıkımı gerçekleşen İskele Bahçe önünde bir açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun; “Eğer Ordu Doğu Karadeniz sahili bozulmamış tek şehir ise, eğer Ordu Karadeniz’in incisi unvanını almış ise, bunu Ordu Halkı olarak biz başardık. Çevre yolunun sahilden geçmemesi için direndik, şehrimizin geleceğini biz belirledik. Bugün ise kanunsuz bir uygulamayla sahile yapılmaya çalışılan 9 metrelik dolgu ile karşı karşıyayız. Sahil şeridinin güzelliği ile anılan Ordu’ muzu denizden uzaklaştıracak bir uygulama hayata geçirilmek isteniyor” dedi.

Ortada bir proje olmadığına da dikkat çeken Torun şöyle devam etti; “Burası niçin dolduruluyor. İmar planı ile ilgili kanuni bir düzenleme yapıldı mı? Onay alındı mı? Yapılan düzenleme yasal mı? Hiçbir bilgiye sahip değiliz. Oysa ki, çocuklarımıza, sahilinde rahatça yürüyebileceği deniziyle iç içe, doğasıyla barışık bir Ordu bırakmak bizim en büyük sorumluluğumuz olmalıdır.

Yapılmaya çalışılan bu deniz dolgusu, hem Ordu’muzun imajını sarsacak, herkesin imrenerek baktığı, fotoğrafları inci gibi yansıyan sahilimizi bozacak, hem de çevre yolunun sahilinden geçtiği diğer Karadeniz illerinde karşılaştığımız ve haberlerde sürekli izlediğimiz yağışlı havalarda deniz dalgaları kıyıyı tahrip etmesi gibi olumsuz etkilerle de karşılaşmamıza neden olacaktır” diye konuştu.

Atılan bu adımdan ileride dönüşü olmayacağının da altını çizen Torun; “Unutulmamalıdır ki, yapılan bazı düzenlemelerin geri dönüşümü olmaz. Doğayla deniz her zaman verdiğini alır. Doğamızı vermeyelim, denizimizi, sahilimizi vermeyelim. Yapılacak yatırımları Ordu’nun iç bölgelerine yapalım. Ordunun üç önemli doğa alanı var. Boztepe’si, sahili ve yaylaları. Bu değerlerimize sahip çıkalım.  Bu yıkıma son verelim. Bu nedenle Ordu Kent Platformu’nun yaptığı bu direnişi, sahilimizi bozdurmamak adına verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekliyor, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Tepki eylemi yapılan basın açıklamasının ardından sona erdi. Eyleme katılan parti üyeleri ve platform temsilcileri daha sonra sessiz bir şekilde dağıldılar. (ŞAFAK DELİÇAKAR/OYH)

Anahtar Kelimeler : TORUN;, “DEĞERLERİMİZE, SAHİP, ÇIKALIM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız