HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mayıs 2016 Cumartesi Saat: 08:16

FINDIK FİYATLARI KIPIRDAMAYA BAŞLADI

Fındık fiyatlarının yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı.
FINDIK FİYATLARI KIPIRDAMAYA BAŞLADI

ÖZEL HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR

Fındık fiyatlarının yavaş yavaş kıpırdanmaya başladı. Ordu Ticaret Borsası fiyat panosunda haftayı 9.75 Lira’dan kapatan fındık fiyatları elinde fındık bekleten üretici, manav ve tüccar arasında da heyecanın artmasına neden oldu.

Özellikle sezon başında 12-13 Lira’dan fındık alıp ancak elinde tutan manav ve tüccarlar zararlarının giderilmesi ve arada ki açığı kapatabilmeleri adına önümüzde ki haftalarda bu fiyatın daha da yukarıya çıkmasının beklentileri gözlendi.

Fiyatların artmasını dört gözle beklediklerini dile getiren bir takım üretici ise gazetemize yaptıkları açıklamada; “Artık fiyatların artmasını bekliyoruz. Bilindiği gibi bugünlerde bahçe bakım zamanı olduğu için paraya ihtiyaç duymaktayız. İlacı, gübresi, bakım ve diğer işçilik giderleri için nakit ihtiyacımızı karşılamak zorundayız.

Bunun yanı sıra yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde, gurbetten gelecek olan öğrenci çocuklarımız var. Yine sünnet, düğün zamanları da hareketlenmeye başladı. Üretici fındık zamanına kadar bu temel ihtiyaçlarını karşılayıp, rahat bir şekilde yeni sezona girmek istiyor. Bu yüzden artık fiyatlarda dalgalanma istemiyoruz. Fındık bu günlerde 12-13 Lira bandına yükselirse bizim adımıza da sevindirici bir gelişme olarak karşılanır” dediler.

Öte yandan Borsa’da 9.75 Lira işlem gören fındık fiyatlarının ise serbest piyasada 10.10 Lira ile 10-15 Lira arasında işlem gördüğü alınan bilgiler arasında yer aldı. Bu fiyatlar karşısında fındık fiyatlarının haftaya kaç Lira’dan başlayacağı merak edilirken, bu sezon da fındık rekoltesinin ise beklentiler altında olduğu edinilen bilgiler arasında yer aldı.  

Anahtar Kelimeler : FINDIK, FİYATLARI, KIPIRDAMAYA, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız