HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Mayıs 2016 Pazar Saat: 09:03

“GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNE 3548 BAŞVURU YAPILDI”

AKP Ordu İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Sedat Cesur; “ AKP nin çiftçilerimizin her zaman yanında olduğunu belirterek 1 Kasım seçimlerinde projesini getiren her genç çiftçimize 30 TL hibe yapılacağı sözü verildiğini ,
“GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİNE 3548 BAŞVURU YAPILDI”

AKP Ordu İl Başkan Yardımcısı Ekonomi İşler Başkanı Sedat Cesur; “ AKP 'nin çiftçilerimizin her zaman yanında olduğunu belirterek 1 Kasım seçimlerinde projesini getiren her genç çiftçimize 30 TL hibe yapılacağı sözü verildiğini , Gıda ve Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre 3548 genç çiftçinin Ordu'da kırsal kalkınma desteğinden yararlanmak için müracaatta bulunduğunu projesi uygun olan genç çiftçilerimize ödemeler yapılacak”  diye konuştu.

İl Başkan yardımcısı Cesur yaptığı açıklamada ; Bakanlar Kurulu Kararı ile tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla başlatılan ve büyük ilgi gören genç çiftçilere 30.000 TL. hibe desteği verilmesine dair müracaatlar 12 Mayıs 2016 tarihinde sona ermiştir. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında kırsal alanda ikamet eden ve tarımsal faaliyet gösteren veya göstermek isteyen, 18-40 yaş aralığında sigortalı bir işte çalışmayan ve halen örgün öğretimde öğrenci olarak eğitim görmeyen gençlerin istihdamına katkı sağlamak amacıyla Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık, Arı ve Arı Ürünleri Yetiştiriciliği, Kanatlı Yetiştiriciliği Projeleri, Kapama Meyve Bahçesi Tesisi, Kontrollü Örtü Altı Yetiştiriciliği, Kültür Mantarı Üretimi, Yöresel Ürünler ile Tıbbi ve Aromatik Bitki Üretimi konularında toplam 3.548 kişi projeden faydalanmak üzere başvuruda bulundu. Başvuruların 3.481’nin hayvancılık projeleri, geri kalan 67 proje ise bitkisel üretim konularında yapıldı.

İlçe bazında başvuru dağılımında en fazla müracaat 355 çiftçi ile Gölköy, 352 çiftçi ile Aybastı, 334 çiftçi ile Ünye ve diğer ilçeler takip etti. Müracaatların İlçe Müdürlükleri tarafından incelenmesi ve onaylanmasını müteakip İl Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirmesi yapılarak sonuçlar 4 Haziran 2016 tarihinde ilan edilecek.

Değerli üreticilerimizin projeye göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı teşekkür eder, genç çiftçilerimizin istihdamına ve tarımsal üretimin artırılmasına sağlanacak hibe desteklerinin ilimiz ekonomisine ve genç çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz” dedi. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız