HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Aralık 2016 Pazartesi Saat: 09:34

“Yapılandırmanın gizli kahramanlarıyız”

“Yapılandırmanın gizli kahramanlarıyız”

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanlığı, Ünye’de faaliyet gösteren serbest muhasebeci ve Mali Müşavirlerle bir araya geldi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) Konferans Salonunda gerçekleşen toplantıda, muhasebecilik mesleğine ilişkin 2016 yılı değerlendirmesi, meslekle ilgili yeni düzenlemeler ve değişiklikler, meslekle ilgili sorunlar ve bunların giderilmesi ile ilgili konular görüşüldü.

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Baş, Ünye ile ilgili özel bir hukuku olduğunu ifade ederek, “Ben Oda yönetimine girdiğimde Ünyeli Sezai Kantar ile çalışma şansı bulmuştum. Bugün bu koltukta oturuyorsam benim üzerimde emeği olan arkadaşlarım, dostlarım, ağabeylerim kardeşlerim var ama benim üzerimde Sayın Sezai Kantar’ın da çok emeği vardır. Birlikte çalıştığım 8 yıl içerisinde bir nevi yanında staj yaptım. Çok önemli güzel anlar yaşadım. Bu anlamda Ünye benim için çok önemli bir yer. Burada sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.

Mükelleflere vergi borçlarını yeniden yapılandırması için sağlanan ödeme kolaylığına yapılan başvurunun artmasında muhasebeci ve mali müşavirlerin fonksiyonunun büyük olduğunu ifade eden Bahadır Baş, şunları söyledi:

“Yapılandırma, matrah ve stok affı konusunu birlikte yaşadık. Hepimiz, yapılandırma ile stok affı ile yakından ilgilendik. Sayın Bakan yapılandırmada 90 milyonluk bir hedef vardı ama 77.6 milyar lira katkı sağladığını açıkladı. Burada yüzde 80’lik ve 77,6 milyarlık bir başarı varsa bunun yüzde 90’ı meslektaşlarımız tarafından yapılmıştır. Sadece Ünye’de, Ordu’da değil tüm Türkiye’de 77,6 milyar ile sonuçlanmışsa katkının en büyük kısmı meslektaşlarımızındır. Onların emeği, çalışması çok önemlidir. Yapılandırmanın gizli kahramanları meslektaşlarımızdır” diye konuştu.

30 Kasım 2016 tarihinde öğleden sonra Bankalar, Vergi Daireleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinde meydana gelen sorunla ilgili esnaf odalarının, TOBB ve TESK’in konuyla ilgilenmesi gerektiğini belirten Bahadır Baş, ancak Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB)’un konuyla ilgilendiğini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“30 Kasım tarihinde sıkıntı çekmesi gereken, streste girmesi gereken muhasebeci odaları yöneticileri, meslek mensuplarımız olmamalıydı. Bu mükellefler kimin üyesi ise hangi meslek guruplarının üyesi ise o meslek odalarının gece 24:00’a kadar uğraşması lazımdı. Sorunların gerçek sahipleri sorunları sahiplenmeli. Ticaret Odalarının, Esnaf Odalarının üyeleri bankaya gittiğinde ödeme yapamıyorsa bunu yapacak olan TÜRMOB değil, TOBB ve TESK’tir. Ama sıkıntıyı, stresti çeken biziz.”

Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) ile ilgili bilgiler veren Bahadır Baş, “Odamızın şu an itibariyle 353 üyesi var. Bunlardan 213’ü bağımsız, yani büro sahibi, Mali Müşavirlik faaliyeti yürüten, 140’ı ise bağımlı meslektaşımız. Ünye’de 41 büro sahibi, 20 bağımlı olmak üzere 61 üyemiz var. Akkuş ilçemizde 2 bağımlı, 2 bağımsız olmak üzere 4 meslektaşımız var. Şu an itibariyle Odamızın aktif stajyer sayısı 38 tanedir” dedi.

Ordu’da her yıl yaklaşık 15 kişinin mesleğe adım attığını belirten Bahadır Baş, “2016 yılında birinci dönemde 5, 2. dönemde 4 tahmin ediyoruz, 3. dönemde de 4 kişi belgesini alarak 1 yılda ortalama olarak 15 kişi mesleğe adım atıyor. Yılda ortalama 21-22 stajyerimiz oluyor. Biz mesleğe yeni arkadaşlarımızın gelmesinden rahatsız değiliz. Onlar bizim yol arkadaşlarımız, paydaşlarımız. Ama pasta küçük, arkadaşlarıma rehberlik ediyorum lütfen hemen büro açmayın. Çalıştığınız meslek mensubu ile ortaklık kültürünü geliştirin. Pastayı büyütmeye bakalım, yeni bir iş alanı yaratalım” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız