HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Nisan 2014 Perşembe Saat: 12:37

MANAVLAR 7.00 TL DEN FINDIK ALIYOR

Ordu ticaret borsasının dünkü fındık fiyat tabelasındaki fındık fiyatının 6.25 TL olduğunu gören fındık üreticileri tedirginlik yaşamaya başladı.
MANAVLAR 7.00 TL DEN FINDIK ALIYOR

Ordu ticaret borsasının dünkü fındık fiyat tabelasındaki fındık fiyatının 6.25 TL olduğunu gören fındık üreticileri tedirginlik yaşamaya başladı.


Tabeladaki aylardır 5.40 ile 5.80 arasındaki dalgalı fiyat hareketliliğine alışkın olan üreticiler konuyu araştırdıklarında da bugünlerde fındığa don tehlikesi adı altında yapılan açıklamaların altında yatan gerçeklerle hareket ederek fındık üreticilerinin manavlara gitmeden borsaya yönelmelerine sağlanması olduğu ortaya çıktı.


Gazetemizin yaptığı araştırmaya göre dün vagon fiyatlarının 140 liraya dayanmasının ardından Ordulu fındık manavlarının 6.80 ile 7.00 TL Arasında fındık almaya başlaması üreticiler tarafından memnuniyetle karşılanırken, manavlarında borsanın bu oyununa da engel olduğu da ortaya çıkmış oldu.


2013- 2014 fındık sezonunun başlamasıyla birlikte fındıktaki fiyat istikrarını sürdüren manavlar daha önce de borsanın yaptığı spekülasyonların önüne geçmeleriyle de adlarından söz ettirmişlerdi.


Her zaman fındık üreticilerinin yanında olması gereken Ordu Ticaret Borsası don açıklamaların ardından belirlediği fiyat politikası ile manavlara karşı bir kez daha sınıfta kalarak üreticiye destek anlamında da yine bir adım geride kaldı.


Sonuç itibariyle gazetemizin servisinin Ordu da fındık aşlımı yapan dokuz manavın görüşlerine başvurduğunda dün olduğu gibi üreticinin bugün ve bugünden sonrada borsa fiyat tabelasındaki rakamlara aldanmamaları fındık satacak olan üreticilerinde manavlara giderek 6.80- 7.00 TL arasında işlem yaptırabileceklerini belirttiler.

Anahtar Kelimeler : MANAVLAR, 7.00, TL, DEN, FINDIK, ALIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız