HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Şubat 2016 Pazartesi Saat: 18:09

TORUN: ÜRETİCİYE BİR DARBEDE HÜKÜMET VURDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tarım Bakanı Faruk Çelik’in geçen hafta sonu Trabzon’da yapılan fındık, çay ve hayvancılık üzerine yapılan ortak akıl Çalıştayı’nda fındık
TORUN: ÜRETİCİYE BİR DARBEDE HÜKÜMET VURDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tarım Bakanı Faruk Çelik’in geçen hafta sonu Trabzon’da yapılan fındık, çay ve hayvancılık üzerine yapılan ortak akıl Çalıştayı’nda fındık ve fındık üreticisine yine sahip çıkmadığını iddia etti.

Torun, Çalıştay’da yapılan açıklamaların ardından yaptığı yazılı açıklamada fındık üreticisine bir darbede hükümetin vurduğunu savundu. Hükümetin üreticiyi ezmede kararlı olduğuna da dikkat çeken Torun’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Defalarca dile getirmemize ve Plan Bütçe Komisyonunda Tarım Bakanına fındık fiyatlarının istikrarı açısından devletin müdahale alımında bulunup bulunmayacağı konusunda cevap istememize rağmen Tarım Bakanı tarafından sorularımız yanıtsız bırakılmıştı.

Tarım Bakanı, bölge halkının ve bizlerin yoğun baskıları sonucunda sadece üreticiyi oyalamak için Trabzon’da bir toplantı düzenlemiştir. Ancak üreticinin yüzünü güldürecek beklentilerini karşılayacak, onlara umut olacak hiçbir açıklama yapamamıştır.

Anlaşılmıştır ki; AKP iktidarı bu tavrıyla üreticiyi kaderine terk etmek ve büyük firmaların yanında yer alarak üreticiyi ezmek konusunda kararlıdır.

Derdine deva arayan üreticiye bir darbede hükümet vurmuştur. Bu gelişmelerden sonra fındık fiyatı 8.75 lere düşmüştür. Ne gariptir ki, fındık üreticisinin oylarıyla TBMM’ ne gelen AKP milletvekilleri, buna hiç ses çıkarmamakta, hatta üreticimizin gözünü boyamak için bakan gönderip, toplantılar yapmaktadır. Üreticimizi sahipsiz bırakmalarının sonucu fındığın fiyatı 8,75 lere kadar düşmüştür.Bu halde halkımızın yüzüne nasıl bakacaklar bilmiyorum.

Türkiye’nin ihracat getirisinde 3,5 milyar dolar gibi bir paya sahip olan fındık  ve üreticimiz hükümet tarafından yok sayılmıştır. Bir kez daha şahsım ve partim adına söylüyorum ki; fındığın fiyatı  hakettiği değeri bulana kadarbu konunun peşini asla bırakmayacağım, gerek TBMM genel kurulunda gerekse basında bu konunun takipçisi ve üreticimizin sesi olmaya devam edeceğim.

İktidar yetkililerine sesleniyorum; Gelin gerekli düzenlemeleri yapalım, üreticimizin yangınını söndürelim, TMO, Fiskobirlik gibi kurumları devreye sokalım, üreticimizi bu firmalara yedirmeyelim, üreticimizin hakkını verelim.

Şu da bilinsin ki; Ankara’da fındık konusunda konuşan en son kişi ben kalsam bile, gerek Mecliste, gerek se diğer platformlarda, fındığımız ve üreticimiz için mücadele etmeye devam edeceğim.Fındık üreticisi kaybederse,iktidar da, bakan da, Türkiye ekonomisi de, kaybedecektir.”

Anahtar Kelimeler : TORUN:, ÜRETİCİYE, BİR, DARBEDE, HÜKÜMET, VURDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız