HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mart 2016 Perşembe Saat: 09:07

MESUDİYE’DE MUHASEBE ANLATILDI

1-7 Mart Muhasebe Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksek Okulunda Muhasebe Vergi Uygulamaları Bölümü Öğrencilerine Hafta Sonu Bir Derste  
MESUDİYE’DE MUHASEBE ANLATILDI

1-7 Mart Muhasebe Haftası Etkinlikleri Kapsamında Ordu Üniversitesi Mesudiye Meslek Yüksek Okulunda Muhasebe Vergi Uygulamaları Bölümü Öğrencilerine Hafta Sonu Bir Derste  "MUHASEBE Mesleği” anlatıldı. Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Yönetim Kurulu Koor. Üyesi Mehmet Ender Sönmez, Etik Kurul Başkanı Sedat Özel ve Oda Meclis Üyeleri Faruk Doğan ve Ahmet Sayan katıldı.

Konukları Mesudiye Meslek Yüksek Okulu Müdürü Muhammed Yıldız ve Hocalar Cemal Fırat Şen ve Recep Ali Yılmaz karşıladı.

Öğrencilere seslenen Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel: 1-7 Mart Muhasebe Haftanızı kutluyorum. Muhasebeci Mali Müşavirler neler yapar, meslekte neleri bilmemiz gerekir bunlarla ilgili sizlerle bilgiler paylaşıp, sizlerde bir vizyon oluşturmak adına buradayız. Geçtiğimiz hafta Vergi Haftasıydı. Vergi Haftasında daha çok verginin ne olduğu, kamu giderleri için verginin ne anlama geldiğini, vergiye herkesin gönüllü uyum saylama konusunda bir hafta etkinliği yapıldı. Ama bu verginin tahakkukundan tahsilatına kadar görev alan bir meslek gurubu var, bu meslek gurubu da Muhasebeci Mali Müşavirlerdir. Yani Muhasebeci Mali Müşavirler vasıtasıyla devlet vergilerini topluyor, tahsil ediyor ve harcamalarını da ona göre yapıyor. Önemli bir görev yapıyoruz. ’’ dedi.

Öğrencilere muhasebe mesleğinin tarihsel gelişimi, muhasebenin fonksiyonları, muhasebenin gelişimi ve temel ilkesi konusunda görüşlerini paylaştı.

Öte yandan Oda Sekreteri Bahadır Baş ise ; ‘‘Öğrencilere sizler geleceğin muhasebecileri olarak bugün burada Mesudiye ilçemizde sosyal yaşamdan uzak,sosyal etkinliklerden uzak bir öğrencilik hayatı geçiriyorsunuz. Elbette bu büyükşehirle, şehir merkeziyle kıyasladığında dezavantaj gibi gözükebilir. Ancak başarmanın en önemli yolu çok çalışmaktan geçer. Bulunduğunuz yer, elde ettiğiniz diploma, okuduğunuz dersler değil, başarı sizin emekleriniz ve çalışmalarınız sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bu anlamda Mesudiye’de bulunmak belki de sizin için büyük bir avantaj. Başka sosyal etkinlikler yerine derslerinize zaman ayırmanız durumunda önemli bir farkındalık yaratabilirsiniz. Bugün bu salonda bulunan bütün öğrenciarkadaşlarımızın tamamının Muhasebeci Mali Müşavir olması elbette mümkün değil. Ancak muhasebe mesleğinde nitelikli ara elemana çok fazla ihtiyaç var. Sizler gelecekte muhasebe bürolarında, şirketlerde, muhasebe servislerinde kaliteli nitelikli ara eleman olarak çok ciddi gelirler elde edebilirsiniz. Yapmanız gereken en önemli şey farkındalık yaratmak ve çok çalışmak. Eskiden büyük balık küçük balığı yerdi. Artık bilgili teknolojik gelişmelere ayak uyduran balık, bilgisiz ve kendini geliştirmeyen balığı yemektedir.’’ diye konştu.

Dersinin devamında nasıl muhasebeci olunur, Mali Müşavirlik sınavları ne zaman yapılır, nerelere müracaat yapılabilir konularında öğrencilere bilgiler verdi.

Okul Müdürü Muhammed Yıldız ise; Sayın Oda Başkanım Ertuğrul Yüksel, Sayın Oda Sekreterim Bahadır Baş ve birlikte gelen değerli üstatlarımız, Mesudiye’ye geldiğiniz öğrencilerimize böyle birimkan, böyle birfırsat, fikirlerini vizyonlarını geliştirmek adına böyle bir katkı sağladığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün bende 1 saatlik bu derse katıldım. Öğrencilerimizin çok önemli bilgiler aldığını düşünüyorum. Bu cumartesi gününüzü bize ayırdığınız için teşekkür ediyorum. Ordu Mali Müşavirler Odası neredeyse her yıl geleneksel olarak bizleri ziyaret etmektedir. Bizlere destek olmaktadır. Ordu Mali Müşavirler Odası ve Oda Yönetimine çok teşekkür ediyorum.’’ dedi. (HABER MERKEZİ)

Anahtar Kelimeler : MESUDİYE’DE, MUHASEBE, ANLATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız