HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Mart 2016 Pazar Saat: 11:32

YEDAŞ, 2019 HEDEFLERİNİ İLK 5 YILDA YAKALADI

YEDAŞ, kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında ‘sürdürülebilir ilişkiler’ kurduğu paydaşlarıyla birlikte çıktığı ‘Mükemmellik’ yolculuğunda hem ülkemizi başarıyla temsil etmenin hem de sektöründe ilklere imza atmanın ö
YEDAŞ, 2019 HEDEFLERİNİ İLK 5 YILDA YAKALADI

 YEDAŞ, kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında ‘sürdürülebilir ilişkiler’ kurduğu paydaşlarıyla birlikte çıktığı ‘Mükemmellik’ yolculuğunda hem ülkemizi başarıyla temsil etmenin hem de sektöründe ilklere imza atmanın övüncünü yaşıyor.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “YEDAŞ, 2019 hedeflerini 5 yaşında yakalamış, sekt Karadeniz Bölgesi’nin dünyaya açılan kapısı olan Samsun’dan başlayarak, Ordu, Amasya, Sinop ve Çorum illerinde yaşayan 3 milyonun üzerinde insanın sadece yaşam kaynağı olan elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamakla yetinmeyen Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), 2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmayı vizyonu olarak belirlemiş, “Teknolojik, inovatif ve kurumsal yapısıyla, sürdürülebilirlik temalı sosyal sorumluluk projeleriyle, kalite yönetim sistemleri, rol model yönetim modeli ve lider şirket” unvanıyla Avrupa’nın ve dünyanın en önemli şirketlerinin yer aldığı ‘devler liginde’ yer almaya başlamıştır.


Genel Müdür Nurettin Türkoğlu’nun liderliğinde başlayan ‘mükemmellik’ sürecinin başarı merdivenlerini hızla aşan ve 5 yaşında hedeflerini yakalayan YEDAŞ, bu süre içerisinde ‘Kalite, Liderlik, Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Yenilikçi, Müşteri Memnuniyeti ve Sürdürülebilirlik’ anlayışları çatısı altında dünyaca ünlü ‘Bağımsız Denetim’ şirketlerinin birçok ödülünü ve takdirlerini almış, “YEDAŞ Onur Duvarı”na asmıştır. 01 Ocak 2011 tarihinde özelleşerek sorumluluk bölgesi olan Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop illerinde gerçekleştirdiği teknolojik ve kurumsal yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi dağıtımı hizmeti sunmayı amaçlayan YEDAŞ, her platformda ülkemizi gururla temsil ederken, elektrik dağıtım sektörü ve enerji sektörünün bir markası haline geldi.

AMACIMIZ ‘SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMET’
YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Şirketimiz, misyonu gereği tüm çalışanları ile şirket hedef ve stratejilerini sürdürülebilirlik ve müşteri memnuniyeti temelinde yenilikçi Uluslararası bir kurumsal yapı ile faaliyetlerini gerçekleştirmekte, 2019 yılında kurumsal ve operasyonel mükemmellik alanında Avrupa’nın ilk 10 şirketi arasında olmayı vizyon edinmiştir. YEDAŞ olarak gerek operasyonel yatırımlarla gerekse de kurumsal iş süreçleriyle müşterilerimize sürdürülebilir hizmet anlayışını, kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz. Toplam Kalite Yönetim Sistemi modeliyle yönetilen Şirketimiz, 9001-Kalite Yönetim Sistemi, 27001-Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, 10002-Uluslararası Müşteri Memnuniyeti Standardı, 14001-Çevre Yönetim Sistemi ve 18001-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Kalite Belgeleri’ne sahiptir. Dünyanın en büyük şirketlerinin kullandığı Balance Score Card’ı yönetim modeline entegre eden ve Birleşmiş Milletler (Global Compact) Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni her yıl taahhüt eden YEDAŞ, Karadeniz insanından aldığı enerjiyle bölgesinde uyguladığı Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri ile her alanda farkındalık yaratmıştır” dedi.

HEDEF AVRUPA’DA İLK 10’DA YER ALMAK
Bugün itibariyle 6 yaşında olan ve geçtiğimiz 5 yıllık süre zarfında çok önemli noktaya geldiklerini belirten YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “Şu anda YEDAŞ kullandığı teknolojik, inovatif ve kurumsal yapısıyla, sürdürülebilirlik temalı sosyal sorumluluk projeleriyle, kalite yönetim sistemleri, rol model yönetim modeli ve lider şirket unvanıyla Avrupa’nın ve dünyanın en önemli şirketleri ile birlikte anılıyor. YEDAŞ olarak vizyonumuz gayet açık ve net. 2019 yılında operasyonel mükemmellik yani hizmet kalitesi ve kurumsal mükemmellik başlıklarında Avrupa’da ilk 10 şirketi arasında yer almak. Bu hedeflere ulaşmak için de önümüze koyduğumuz hedeflere “Nasıl Ulaşabiliriz? diye sorgulamaya başladık. Avrupa’nın en önemli şirketleri nasıl yönetiliyor? Hangi teknolojiyi kullanıyor? Hangi yönetim modelleriyle yönetiliyor? gibi birçok soruyu araştırdık, öğrendik ve YEDAŞ’ta uygulamaya başladık. Bu seferde öğrendiklerimizi, deneyimlerimiz ve farkındalık yaratan uygulamalarımızla harmanladık, Avrupa’da ve dünya üzerinde ‘rol model’ olarak lanse edilen YEDAŞ Yönetim Modeli’ni oluşturduk” dedi.

2012 yılında başlatmış olduğu mükemmellik yolculuğunda Kalite Derneği (Kal-Der)’e üye olan ilk elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ’ın aynı yıl EFQM-3 Yıldızlı Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi sahibi olduğunu belirten Türkoğlu, “2016 yılında ise EFQM-5 Yıldız Mükemmellikte Yetkinlik Belgesi’ni almayı hedefliyoruz” diye konuştu. YEDAŞ’ın sektörün lideri konumunda olduğunu ifade eden Genel Müdür Türkoğlu, “Şirketimiz, tüm paydaşlarıyla birlikte ‘sürdürülebilir bir yönetim modeli’ ortaya koyarak, elektrik dağıtım sektörü ve enerji sektörünün markası haline gelmiştir. Bu Şirketimiz için gurur verici bir tablodur. Yönetim modelinizi uygularken, paydaşlarınızın yön birliği oldukça önemlidir ve bu yön birliğini aynı sinerji de her daim mümkün kılabilirsen ‘sürdürülebilir’ başarıların sahibi olursun. Biz bunu başarıyla yerine getirdik” ifadelerini kullandı. 

Geçtiğimiz yıl ‘BID Komite Üyesi’, bu yıl da ‘2016-2018 Yılı Dünya Kalite Elçisi’ seçilen Genel Müdür Türkoğlu, “Dünya üzerinde hizmet kalitesinde dünya standartları ile uyumunu belgeleyen şirketlere bu ödüllerin verilmesinde artık söz sahibiyiz. Bu unvana sahip ülkemizde başka bir şirket yok. Bu haklı gurur hem YEDAŞ için hem de ülkemiz için bir övünç kaynağıdır” dedi. İş ve meslek dünyasına rol model uygulamalarıyla liderlik etmeye hazır olan ve birçok ödül platformunda ‘En Prestijli’ ödülleri ve takdirleri alan YEDAŞ’ın bugüne kadar aldığı ödüllerden bahseden Türkoğlu, “2018 yılına kadar ödül almayacağız, ödül vereceğiz. Ben, BID’nin düzenlediği ‘İnovasyon, Teknoloji ve Toplam Kalite Yönetimi Kongreleri’ne Türkiye’den aday şirket önerebileceğim. Şu an geldiğimiz nokta budur” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler : YEDAŞ, 2019, HEDEFLERİNİ, İLK, 5, YILDA, YAKALADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız