HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Nisan 2016 Pazartesi Saat: 08:52

OMMO, ‘Mükellef hak ve yükümlülükleri’ne dikkat çekti

Ordu Mali Müşavirler Odasında “Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri” Konulu Seminer düzenledi.
OMMO, ‘Mükellef hak ve yükümlülükleri’ne dikkat çekti

Ordu Mali Müşavirler Odasında “Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri” Konulu Seminer düzenledi.

Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri konulu seminer, Ordu Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Seminere; Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Samsun Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Vergi Müfettişi Fatih Küçükkaraca, Samsun Vergi Denetim Kurulu Grup Başkan Yardımcısı Vergi Müfettişi İskender Bergüzar,  Başkan Yard. Mustafa Çörtük, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Haluk Civanbay, Oda Yönetim Kurulu Koor. Üyesi Mehmet Ender Sönmez, meslek mensupları ve stajyerler katıldı.  Seminerin açılışını yapan Oda Sekreteri Bahadır Baş, VUK Tasarı Taslağı ile Gelir ve Kurumlar Vergisi Tasarı Taslakları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

Açılış Konuşmasını yapan Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel konuşmasında şu hususlara değindi.

‘‘Sayın Samsun Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı ve Yardımcısı, çok değerli meslektaşlarım, saygı değer stajyerler ve basınımızın güzide temsilcileri bir seminerimize daha hoş geldiniz. Bildiğiniz gibi Odamızın Mayıs Ayında Seçimli Genel Kurulu var ama biz normal yaşamımıza devam ediyoruz. Seçimlerin olması yâda olmaması bizi etkilemiyor. Biz eğitimlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Bu zamana kadar hep mükellefi nasıl koruruz diye birtakım şeyler yapıldı diye kabul ediyorum. Ama artık mesleki risklere karşı kendimizi düşünmemizin zamanı geldi de geçti diye düşünüyorum. Sistem değişti, incelemelerin şekli değişti. Tabii ki artık her mükellef incelemeye tabii tutulacak. Sadece muhasebeci mali müşavirler üzerinden piyasayı denetlemek, düzenlemek doğru değil. Maliye Bakanlığı’nın yetkilerinin biraz daha sahaya çıkması lazım.

Mükellefi muhasebeciye getirdiği, muhasebecinin de kayıt altına aldığı kayıtlar inceleniyor. Ben bunu önemsiyorum çünkü muhasebeci mali müşavir arkadaşlarımızı mükelleflerimiz önemsemiyor. Faturasını kes diyorsun kesmiyor, belgesini al diyorsun almıyor. Birde ücretini mükelleften alıyorsun, bunlar bu anlamda sorun. Üstatlar buradayken huzurunuzda ben dile getiriyorum. Bugün önemli şeyler konuşulacak.

Bu seminer önemli bir seminer her zaman eğitim yapıyoruz vergiyle muhasebeyle ilgili. Vergi ve Usul İncelemelerinde Meslek mensubunun sorumlulukları konuşulacak. Vergi İncelemelerinde dikkat edilmesi gereken hususlar konuşulacak. Birde müteselsil sorumluluklar dile getirilicek. Bunların hepsi bizimle alakalı aslında. Kendilerine çok teşekkür ediyorum sözü onlara bırakıyorum’’ dedi.

Samsun Vergi Denetim Kurulu Grup Başkanı Vergi Müfettişi Fatih Küçükkaraca: ‘‘Sayın Başkanım, Değerli arkadaşım Bahadır Bey,  meslek mensubu arkadaşlar, basınımızın değerli arkadaşları hepiniz seminerimize hoş geldiniz. Oda Sekreteri Bahadır Bey ile devamlı istişare halindeydik söyleşi yapmak için. Mükellef Hakları ve Yükümlülükleri konusunda görüşlerimizi sizlerle paylaşacağız. Sizlerin sormak istediği konular varsa bunları yanıtlamaya çalışacağız.

Karşılıklı söyleşi ortamında soru cevap şeklinde bunu gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Usul incelemeleri konusunda henüz Ordu ilinde bir çalışma yapılmadı. Biz usul incelemeleri konusunda yapılan vergi denetimlerin de meslek mensuplarının   müşterileri karşısında haklı konuma geçtiğini, meslekte kalitenin arttığını düşünüyoruz. Son yıllarda denetim elemanı kadrosunda önemli bir artış oldu. Ordu’da bu dönem sekiz arkadaşımız turnede bulunuyorlar. Özellikler işlerimizin önemli bir kısmı sahte fatura konusunda yoğunlaşıyoruz. Müteselsil sorumluluk konusu ise meslek mensupları için hassas bir konu ’’dedi. Konuşmasının devamında Müteselsil Sorumluluk, Usul İncelemeleri konuları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Samsun Vergi Denetim Kurulu Grup Başkan Yardımcısı Vergi Müfettişi İskender Bergüzar ise; “Değerli arkadaşlar nezaketinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Mükellef hakları aslında çoğumuzun birebir incelemeler sırasında mükellefin defter ve belgelerini tutarken karşılaştığımız ve  birlikte yaşadığımız sürekli kullandığımız haklar olmakla birlikte tekrar burada anlatma gereği duyduk. ‘’ dedi.

Konuşmasının devamında Vergi İncelemelerinde Mükellef Hak ve Yükümlülükleri ile ilgili konusuna değindi. (Haber Merkezi)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız