HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 09:21

GAZİ VURUŞU

CAN SİPER ÇOK DİKKAT ET! Konuşurken ve yazarken virgüle ve noktaya çok dikkat et. Bil ki, virgül nerede duracağını, nokta da nerede bitireceğini en iyi bilir.     ANLAYAN ANLADI! “Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınların hakların
GAZİ VURUŞU

CAN SİPER

ÇOK DİKKAT ET!

Konuşurken ve yazarken virgüle ve noktaya çok dikkat et. Bil ki, virgül nerede duracağını, nokta da nerede bitireceğini en iyi bilir.

 

 

ANLAYAN ANLADI!

“Cumhuriyetimizin 100. yılında kadınların haklarının birer birer kaybedildiğine tanıklık ediyoruz. Son olarak İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması, kadın haklarına yönelik göz ardı edilen yasal düzenlemeler ve mevcut tutum, kadınların geleceğine, en önemlisi can güvenliğine yönelik endişeleri çoğaltıyor. 2023’ün ilk 9 ayında 234 kadın cinayeti işlenen Türkiye’de, kadınların katilleri çoğunlukla eşlerinden oluşuyor.

 

Böylesine bir ortam medyaya, şiddet kapsamına giren tüm olayları görünür kılma ve şiddete karşı sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini vurgulama sorumluluğu yüklüyor. Ekonomik, psikolojik, fiziksel şiddet, ısrarlı takip, cinsel taciz, tecavüz, cinsel şiddet, çocuk yaşta zorla evlendirme, eziyet gibi suçlara ilişkin caydırıcı cezaların uygulanıp uygulanmadığının takipçisi olmalıyız.

Unutmamalıyız ki bir kadın ya da çocuğun yaşamı, basın mensubu olarak şiddetin hangi tarafında durduğumuza bağlı olabilir. Cinsiyet eşitlikçi dille haberler hazırlayarak şiddetin yaygınlaşmasının önüne geçmek ve her fırsatta şiddetin suç olduğunu hatırlatmak önceliğimiz olmalı. (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti)

 

 

FOTOĞRAFLI YORUM

ORDU İŞTE! Gözü olup da görmeyen, kulağı olup da dinlemeyen ve ağzı olup da söylemeyenlerin sayısı gün be gün artıyor.

 

 

GÜN AKIŞI

BİR MESAJ

FOTOĞRAFLI YORUM

AYDİL TESİSAT

Murat AYDİL

Tüm Ordululara sağlık ve mutluluk dolu bir gün diler.

ŞAH VİDEO CD MARKET

İşletmeciliğini Murat, Ferit ve Mehmet Şahin’in yaptığı, cep telefonları aksesuarı ile güncel filmlerin adresi Şah Video CD Market, müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

                Gecenin geç saatlerine kadar müşterilerine hizmet vermesiyle dikkat çeken, Şah Video Cd Market, Yeni Mahalle Zübeyde hanım caddesi NO: 33-B adresinde hizmet veriyor.

                Ayni zamanda Hoş sohbetinde adresi olan  Şah  Video Cd Markete  214 18 15  ve 0544 214 27 98 nolu telefonlarla  da ulaşabilirsiniz.

Şah video Cd Markete hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

BİZİM OCAK BAŞI LOKANTASI

Sahipliğini 45 yıllık tecrübe Cevat Alparslan’ın yaptığı Bizim Ocak başı Lokantası müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

Yeni Mahalle Kahraman Sağra Caddesi NO: 16-A adresinde hizmet veren Bizim Ocak başı Lokantasında ızgara köfte, biftek, döner, yemek çeşitleri, saç kavurma, piliç gril ve ısırgan çorbası servisi de yapılıyor.

                Hijyenik bir ortamda hizmet vermesiyle dikkat çeken  ve  işyerlerine de servisin yapıldığı Bizim Ocak başı Lokantasına 223 28 89 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Bizim Ocak başı Lokantası sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazançlar diliyoruz.

DİLARA ORGANİZASYON

Sahipliğini 35 yıllık tecrübe Orhan Gündoğdu’nun yaptığı Dilara Organizasyon, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Ayni zamanda gülen yüzün de adresi olan ve müşterilerine de her türlü imkanı da sağlayan, Dilara Organizasyon, Zübeyde hanım caddesi Bayram Yürür iş merkezi NO: 1-30 adresinde hizmet veriyor.

                Müşterilerine her türlü imkanı da sağlamaktan geri kalmayan,dilara Organizasyona 225 28 01, 222 1 777 ve 0533 348 61 60 nolu telefonlarla da ulaşabilirsiniz.

Dilara organizasyon sahip ve çalışanlarına bol kazançlar diliyoruz.

BİZİM SAATÇI

Sahipliğini 30 yıllık tecrübe Salih Sakarya’nın yaptığı Bizim Saatçi, müşterilerinin hizmetinde olmaya devam ediyor.

                Her türlü elektronik ve mekanik saat , fotoğraf makinesi, flaş. Cep telefonu tamir adresi Bizim Saatçı,  Düz Mahalle Osmanpaşa caddesi NO: 10-A adresinde hizmet veriyor.

Ayni zamanda müşteri memnuniyetini her şeyin üstünde tutan ve size de bir telefon kadar yakın olan  Bizim saatçiye  0542 711 41 79 nolu telefonla da ulaşabilirsiniz.

Bizim saatçi sahip ve çalışanlarına hayırlı ve bol kazanç dileklerimizi iletiyoruz.

 

 

DOKUNDURMA

Gelirken ağladığımız, yaşarken anladığımız ve  göçüp giderken de  ağlattığımız hayat işte! Güzel şeyleri hep azar azar tattırır insana.

 

 

O GÜN BUGÜN

Yalana bile alkış tutanlar ile yalanı da parayla satanların prim yaptığı ülke bu! Paragözlerle ve onlara alkış tutan sığı beyinlerle  işin olmayacak ve sana kör olana sen de olacaksın.

 

 

HARBİDEN

Herkesin bir çeşit yaşadığı hayat bu! Herkesten kendin gibi olmasını beklersen hep yalnız kalırsın. Herkesi de kendin gibi görürsen aldanırsın...!!!

 

 

BUNLARI  BİLİYORMUYDUNUZ?

x-Ç alışan emeklilere de 5'er bin TL ikramiye verilmesi için çalışmalara başlandığını, yasalaşma sürecinin tamamlanmasının ardından ikramiyenin aralık ayı içerisinde hesaplarda olacağını,

************************

x-EURO 2024 kura çekimi Almanya'nın Hamburg kentinde 2 Aralık Cumartesi günü saat 18.00'de gerçekleştirileceğini, grup lideri olarak Almanya'daki finallerin biletini alan Türkiye kura çekimine 2. torbadan katılacağını, son üç takımın belirleneceği play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak. EURO 2024 Finalleri ise 14 Haziran-14 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenleneceğini, torbalarda  yer alan ülkelerin ise 1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika, 2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya, 3. Torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya  ve4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, play-off'tan gelecek 3 takımın olduklarını,

************************

x-Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olduğunu, buna göre,  Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçların  bu oranda artacağını, 2024'te kırmızı ışık ihlali 1.506 liraya, alkollü araç kullanmanın cezası 6.439 TL'ye, IMEI kaydı ücreti 31 bin 692 liraya, pasaport harcı (3 yıldan fazla) 7.833 TL'ye çıkacağını,

************************

x-Ordu ile Fatsa arasında doğal gaz boru hattı projesi için acil kamulaştırma yapılacağını, kararın Resmi Gazete yayımlandığını,

************************

x-TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in sigara zamlarına yönelik yaptığı açıklamada; “Sigara firmaları vatandaş ile esnafı karşı karşıya getiriyor. Artık esnafın talep ettiği miktarda sigara verilmiyor. Daha önce orijinal paketlerde 10 adet sigara bulunurken zam geçiş döneminde paketlerin sayısı 5’e kadar düşürüldü. Ocak 2023 tarihinde 29 TL olan bir sigaranın bugün 55 TL oldu ve bugüne kadar 5 kez zam yapıldı ve zam oranı yüzde 75’İ aştı. Acilen zamlar durdurulmalı. Sigaraya zam yapıldıkça kaçak oranı artıyor. Şuan yüzde 20 oranında sigara kaçağı var. Bu kaçaktan dolayı devletin 100 milyar vergi kaybı var. Çünkü zamlar arttıkça kaçak artıyor” ifadelerini kullanmasının hayli dikkat çektiğini,

*************************

x-2023 Yılı Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam vergilerinde ikinci taksit ödemeleri 30 Kasım 2023 Perşembe günü  sona ereceğini,

*************************

x-Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılı münasebetiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iller arası düzenlenen "100.yıl ve Eğitim" konulu kısa film yarışmasında Ulubey Anadolu Lisesi ‘nin birinci olma başarısını gösterdiğini,

*************************

Türkiye İstatistik Kurumu , Din İstatistikleri 2022 sonuçlarına göre, Türkiye'deki cami sayısının bir önceki yıla göre yüzde 0,20'lik oranla artarak 89 bin 445'e yükseldiğini,  Ordu’nun nüfusa oranla en çok camiye sahip 10 il arasında yer aldığını,

*************************

x-Eğitim Sen Ordu Şubesi 12. Olağan Genel Kurulu Atatürk Kültür Merkezinde organize edildiğini, gerçekleştirilen kongre sonrasın da Nursen Kaymaz’ın başkanlığa seçildiğini,

 

 

Anahtar Kelimeler : GAZİ, VURUŞU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız