HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Eylül 2016 Salı Saat: 07:52

SOSYAL BİLİMLER YENİ AKADEMİK YILA HAZIR

Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016-2017 akademik yılına 3 yeni programla girmeye hazırlanıyor.
SOSYAL BİLİMLER YENİ AKADEMİK YILA HAZIR

Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2016-2017 akademik yılına 3 yeni programla girmeye hazırlanıyor.

2006 yılında Ordu Üniversitesine bağlı olarak kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü, kuruluşundan bu yana hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Mevcut dokuz lisansüstü programına (1 Doktora, 8 Yüksek Lisans) 2016-2017 akademik yılında üç yeni programı daha ekleyerek giriyor.

Enstitüde halen Tarih Doktora Programı ile Sınıf Öğretmenliği Eğitimi, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Müzik, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat ve Sinema-Televizyon Yüksek Lisans Programlarında 400 öğrenci lisansüstü eğitimine devam etmekte. Yeni akademik yılda ise Grafik, Türkçe Eğitimi ve Sinema-Televizyon (Tezsiz) programlarına ilk defa öğrenci kabul edilmeye başlandı. Yeni açılan programlarla birlikte Enstitünün toplam öğrenci sayısı 502’ye yükseldi.

2016 yılında 31 mezun verildiğini söyleyen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökhan Özsoy bu sayıyla birlikte toplam mezun sayısının 123’ e ulaştığını belirtti. Özsoy, “Güncelleme çalışmaları devam eden Enstitü web sayfasındanönümüzdeki günlerde, Sosyal Bilimler Enstitüsünde günümüze kadar yapılan tüm tez başlıklarına ulaşılabilecek. Enstitümüz 2016 yaz döneminde yeni binasına taşındı. Yeni binamızda hem tez savunma sınavlarını ve seminerleri yapabilecek alt yapıya kavuştuk hem de öğrencilerimize daha sağlıklı hizmet verebilecek duruma geldik. Bu bakımdan bize bu imkânları sağlayan Üniversitemiz yönetimine personelimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” dedi.

Öte yandan Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yayın hayatına devam eden ve 2016 yılından itibaren sadece elektronik ortamda yayın yapmaya başlayan Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, yılda üç sayı ile sosyal bilimler alanlarında yapılan araştırma makalelerini kabul etmekte. Enstitü dergisinin tanınmış ulusal ve uluslararası indekslerde taranabilmesi için çalışmalar devam ediyor. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : SOSYAL, BİLİMLER, YENİ, AKADEMİK, YILA, HAZIR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız