HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2017 Cuma Saat: 10:44

ÖĞRENCİLERE OSKİ’NİN ARITMA TESİSLERİ TANITILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) Genel Müdürlüğünün Altınordu İlçesinde bulunan içme suyu ve atık su arıtma tesislerine Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri
ÖĞRENCİLERE OSKİ’NİN ARITMA TESİSLERİ TANITILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) Genel Müdürlüğünün Altınordu İlçesinde bulunan içme suyu ve atık su arıtma tesislerine Çaybaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri teknik ziyaretlerde bulundu.

ÖĞRENCİLER İÇME SUYUNUN NASIL ARITILDIĞINI YERİNDE GÖRDÜ

OSKİ’ nin ilgili teknik şube müdürü ve personellerinin rehberliğinde 27 öğrenci ve 4 öğretmenin katıldığı ziyaretin ilk etabında Altınordu ilçesi içme suyu arıtma tesisi incelendi. Öğrencilere baret ve iş yelekleri dağıtılarak tesisin ne derecede önemli bir yer olduğunun vurgusu yapıldı. İçme suyunun tesise giren ilk noktasından başlanarak hızlı karıştırıcı havuzlara kadar bütün aşamaları yerinde gösterilerek tesisin işleyişi öğrencilere anlatıldı. Tesisin laboratuvar ve scada (uzaktan müdahale odası) sistemleri de öğrencilere gösterilerek bilgi verildi. Sık sık sorular sorarak suyun arıtımı hakkında bilinçlenen öğrenciler ilk defa bir içme suyu arıtma tesisi ziyaret ettiklerini belirtti.

ATIK SULARIN ARITIMI VE SONRASINDAKİ HALİ ÖĞRENCİLERİ ŞAŞIRTTI

Teknik gezinin ikinci etabı Durugöl atık su arıtma tesisinde devam etti. Yine ilgili teknik sorumluların rehberliğinde sürdürülen gezide, atık suların tesisinin ilk girişi ile son çıkışı gösterilerek öğrencilere bilgilendirmede bulunuldu. Özellikle de çevreyi koruyan ve Karadeniz’in kirlenmesini önleyen bu tesisin ne kadar önemli bir işletme olduğu ifade edildi. Tesisin çıkış suyunu gören öğrencilerin şaşkınlıklarını gizleyemezken kullanılan ve atık hale gelen kanalizasyon sularının bu denli temizlenerek doğaya geri kazandırılmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Gezi toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız