HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mart 2016 Çarşamba Saat: 08:12

“İDDİALAR GERÇEKLİKTEN UZAKTIR”

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Ömer Okumuş’un 02.03.2016 tarih ve 4604 sayılı nüshamızda yer alan, OKUMUŞ: KAYMAKAM, EĞİTİM İŞLEYİŞİNE MÜDAHALE ETMEMELİ” başlıklı haberine Mesudiye Kaymakamı Metin Uslu yaptığı açıkl
“İDDİALAR GERÇEKLİKTEN UZAKTIR”

Türk Eğitim Sen Ordu Şubesi Başkanı Ömer Okumuş’un 02.03.2016 tarih ve 4604 sayılı nüshamızda yer alan, OKUMUŞ: KAYMAKAM, EĞİTİM İŞLEYİŞİNE MÜDAHALE ETMEMELİ” başlıklı haberine Mesudiye Kaymakamı Metin Uslu yaptığı açıklama ile haberde söz konusu olan iddialara cevap verdi.

Kaymakam Uslu’nun gazetemize göndermiş olduğu açıklamada şu ifadeler yer aldı; “Haberde yer alan, Mesudiye İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni 26.08.2015 tarihinde 6 ay süreyle Müdür vekili olarak Valilik Makamınca görevlendirilmiş, görev süresi 26.02.2016 tarihinde sona ermiştir. Söz konusu şahsın tekrar müdür vekili olarak görevlendirilmesi, eğitim ve öğretim hayatının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve kamu yararı da gözetilerek idaremizce uygun bulunmamıştır. İlgili haberde gerçeğe aykırı olarak vekil okul müdürüne yıllık izninin kullandırılmadığı iddia edilmiş ise de vekil müdüre yarı-yıl tatilinde yıllık izin hakkı kullandırılmış, geri kalan yıllık izinlerinin de Devlet Personel Başkanlığının 16.10.2014 tarih ve 5563 sayılı yıllık izin konulu Milli Eğitim Bakanlığına verilen hukuki görüşü doğrultusunda eğitim ve öğretimde aksaklığa neden olmayacak şekilde cari yıl içinde kullanmasının mümkün olduğu mer’i mevzuat hükümleri uyarınca bildirilmiştir. Vekil müdürün belirtildiği şekilde yanan bir izni bulunmamaktadır. Haberin içeriğinde yer alan “Kaymakamlığın eğitime ve okula müdahale ettiğine ilişkin” ifade soyut ve hukuki gerçeklikten uzaktır. Okullarda hiçbir dersin boş geçmemesi, eğitim ve öğretimin aksatılmaması, ilçede eğitim seviyesinin yükseltilmesi için mevzuata uygun tedbirleri almak ve faaliyetleri yapmak dışında okula ve eğitime müdahalemiz asla söz konusu değildir. Kaldı ki yukarıda da belirtildiği şekilde haber içeriğinde yer alan iddialar soyut beyandan öteye geçmemektedir. “Kaymakam eşini vekil tayin etti” şeklindeki iddia/haber gerçeğe aykırı olup kişilik haklarıma saldırı niteliğindedir. Eşimi vekil tayin ettiğime ilişkin hiçbir ifadede bulunmadım. Hukuk Devletinde kaymakamın görev, yetki ve sorumlulukları Kanunlarda açıkça belirlenmiştir. Bu gibi söylemlerle, okulda sınıf öğretmeni olan eşim üzerinden şahsıma ilişkin kamuoyu nezdinde olumsuz intiba uyandırılmaya çalışılmakta, gerçeğe aykırı olarak basın yoluyla kişilik haklarımız zedelenmektedir. Bundan böyle şahsımın ve eşimin kişilik haklarına yapılan saldırılara karşı her türlü yasal yollara başvuracağımın bilinmesini özellikle ifade etmek isterim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” (Haber Merkezi)

Anahtar Kelimeler : “İDDİALAR, GERÇEKLİKTEN, UZAKTIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız