HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Mart 2016 Perşembe Saat: 09:30

ODÜ’de fedakârlıklarla gelen başarılar

Ordu Üniversitesinin 10. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Tıp Fakültesi Konferans Salonunda 10. Yıl Kutlama Programı gerçekleştirildi.
ODÜ’de fedakârlıklarla gelen başarılar

Ordu Üniversitesinin 10. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Tıp Fakültesi Konferans Salonunda 10. Yıl Kutlama Programı gerçekleştirildi.

Programa, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Yarbay Atamer Yeşil, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Uslu, Adalet Komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Gürsoy, Vergi Mahkemesi Başkanı Samet Karakaya, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, üniversitemiz akademik ve idari personelleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın devamında üniversitemizin 10. Kuruluş Yılına özel hazırlanan Ordu Üniversitesi Tanıtım Filmi’nin gösterimi yapıldı.

Programın açılış konuşmasını ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç gerçekleştirdi. Rektör Yarılgaç, “Ordu Üniversitesi başlangıçta küçücük bir alandı. Ankara’ya olan bütün ziyaretlerimin sebebi kamulaştırma ile alakalıydı. Çok zorlandığımız bir kamulaştırma süreci geçirdik. Ama baktık ki, 180-200 dönüm olan üniversitemiz şu anda 1400 dönüme ulaştı, bu ciddi bir rakam. Türkiye’de yerel anlamda olan bütün üniversitelerin neredeyse birçok rakamda birçok oranda önüne geçmiş durumdayız. Büyüme oranlarımız yüzde 300 ile 1000 arasındadır. Aynı büyüme oranında başka bir üniversite göremiyorum. Bunun alt yapısında akademik personelimiz, çalışanlarımız,  Ordu’daki yöneticilerimiz, hemen hemen bütün katkıyı sunan siyasetçilerimiz var. Ordu Üniversitesi bilime, eğitime, hoşgörüye, yapabilirse bütün insanlığa hizmet etmek için yola çıktı. Bu şekilde de büyümesini çok hızlandırdı. Biz bunu ortak akılla, insanları bir arada tutmakla,  çok çalışmakla elde ettik ve başardık. Daha da iyi olması için de uğraşıyoruz.”dedi.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç: “Ordu Üniversitesinin aslî sorumluluğu; ürettiği ve sonuca ulaştırdığı bilgiyle topluma faydalı olmaktır.”

Konuşmasının devamında Rektör Yarılgaç, “Üniversitenin ‘Bilimsel Araştırmalar Projesi’ diye bir birim yoktu. 2012 yıllında bunu kurduğumuzdan bugüne kadar 723 proje gelişti. Bu projelerde, öğretim elemanlarımız yetişti, araştırma görevlilerimiz kendilerine has projeler geliştirdi, yüksek lisans ve doktora tezleri yazıldı, öğretim elemanlarımız yurtdışında bilimsel akademik kongrelerde konuşma imkanı buldu. Bunlar, bir üniversite için hakikaten güzel bir süreç. Bilimsel çalışmanın, eğitimin ve öğretimin ne kadar önemli sorumluluklar olduğunun hepimiz farkındayız. Bir bilim merkezi olan Ordu Üniversitesinin aslî sorumluluğu; ürettiği ve sonuca ulaştırdığı bilgiyle topluma faydalı olmaktır. Üniversitemiz bütün çalışanlarıyla beraber bu önemli sorumluluğunun gereğini geçen on yıl içinde yerine getirmiştir, bundan sonraki süreçte de yerine getirmeye de devam edecektir.” dedi.

 “Ordu Üniversitesi’nin ilk kurulduğu yıllarda 3 bin seviyelerinde olan öğrenci sayısının şu anda bu sayı 20 binlerde olduğunun altını çizen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”Kuruluşuyla birlikte çevre illerdeki üniversiteler ve Türkiye’deki üniversitelerle kıyaslandığında yükseliş trendindeki ilk üniversiteler içinde yer almasının gururunu ve mutluluğunu yaşadık” dedi. Son günlerde yaşanan terör saldırılarına dikkat çeken Yılmaz, “Son zamanlarda yaşanan terör saldırılarından dolayı üzüntülüyüz ve terörü lanetliyoruz.  Bu lanetlemeyi yaparken, Ordu Üniversitesi’nin geçtiğimiz aylar içinde teröre destek veren akademisyenler listesinde olmamasının onurunu ve şahsım adına gururunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Duyarlı, ülke insanımıza sahip çıkan, milli ve manevi değerlerimize yönelik akademik kadrosunun oluşum süreci ve vermiş oldukları katkılardan dolayı üniversitemize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programda son konuşmayı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğu gerçekleştirdi. Balkanlıoğlu, “Ordu üniversitesi başından beri büyük fedakarlıklarla çok güzel mesafe almıştır. 20 bine ulaşan öğrenci sayısı da kat edilen mesafenin önemli bir göstergesidir. Gerek bölümlerin açılması gerek akademik kadronun oluşturulması konusunda her aşamada bir emek söz konusudur.  Emek gösterenleri tebrik ediyor ve nice 10 yıllar temennisiyle hepinize saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Müzik Bölümü tarafından hazırlanan ve Yrd. Doç. Dr. Köksal Apaydınlı tarafından yönetilen Çok Sesli Koro Dinletisi, salondaki izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Programın devamında emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe Yalın “Geleceğe Dokunmak” adlı konferans verdi.  Ordu Üniversitesine konferans vermek üzere davet edilmesinden onur duyduğunu belirten Prof. Dr. Yalın, yaptığı sunumda üniversite ve kent bütünleşmesine değindi. Bilimsel, kültürel ve sosyal değerlerin artmasında üniversite-şehir bütünleşmesi kaçınılmaz bir unsur olduğunu ifade etti. Konuşmasının sonunda Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç günün anısına Prof. Dr. Ayşe Yalın’a Teşekkür Belgesi takdim etti.

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi V. Yasin Akyüz’ün Mevlana’nın “Mesnevi”, Turgay Nar’ın “Can Ateşinde Kanatlar” ve Cem Günen’in “Bab-I Hamuşan” adlı eserlerinden derlediği, Öğretim Görevlisi Erdal Karakurt’un yönettiği “SAKİ” adlı tiyatro oyunu sergilendi. Ordu Üniversitesi öğrencilerinin canlandırdığı tiyatro gösterisi büyük beğeni toplayarak, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.Oyun, Öğr. Gör. Erdal Karakurt’a Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın çiçek vermesiyle sona erdi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’de, fedakârlıklarla, gelen, başarılar

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız