HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mart 2016 Perşembe Saat: 08:27

81 İlde Eş Zamanlı Kitap Okundu

52. Kütüphane Haftasında kutlamaları plakası 52 olan Ordu’da renkli görüntülere sahne olan etkinliklerle devam ediyor.
81 İlde Eş Zamanlı Kitap Okundu

52. Kütüphane Haftasında kutlamaları plakası 52 olan Ordu’da renkli görüntülere sahne olan etkinliklerle devam ediyor. Bugün 81 ilde bulunan tüm kütüphanelerde eş zamanlı olarak kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Toplumun kitaba ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak ve okur sayısının artmasını sağlamak için 81 ilde eş zamanlı olarak topluca kitap okuma etkinliğidüzenlendi. Tüm kütüphanelerde olduğu gibi Ordu Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının organize ettiği kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tahsin Tonkas, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Öznur Ergen Akçin, akademik ve idari personel ile çok sayıda üniversiteli genç katıldı. 12.30 – 13.30 saatleri arasında gerçekleştirilen etkinlikte okuyucular Merkezi Kütüphane kitapları arasından seçtikleri kitapları okudular.

Okumaya başladıkları kitapları zamanın kısa olması nedeniyle tamamlamak için eve götüren okuyucular, etkinliğin ülke geneline yayılmış olması ve etkinliğin içinde olmalarından mutlu olduklarını ifade ettiler.

Etkinlik başlangıcında bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Metin Kara, “Yaptığımız bu etkinlik, Ordu Üniversitesi olarak 52. Kütüphane Haftası kapsamında öğrencilerimizin katılım gösterdiği ve tüm ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğidir. Geçtiğimiz günlerde Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda kitap stantları açılışını Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık Yarılgaç ile gerçekleştirmiştik. Amacımız öğrencilerimize kitap okumayı sevdirmek ve bu alanda farkındalık oluşturmaktır. İsteğimiz ülkemizde az olan okur sayısının her geçen gün daha da artmasıdır.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : 81, İlde, , Zamanlı, Kitap, Okundu

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız