HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:21

REKTÖR YARILGAÇ DERS VERDİ

ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezinin Üniversitemiz idari personeline yönelik olarak hazırlamış olduğu “Danışmanlık ve Eğitim Programının” kapanış dersini gerçekleştirdi.  Müzik ve
REKTÖR YARILGAÇ DERS VERDİ

ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezinin Üniversitemiz idari personeline yönelik olarak hazırlamış olduğu “Danışmanlık ve Eğitim Programının” kapanış dersini gerçekleştirdi.

 Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen kapanış dersine, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Mehmet Kenan Şahin, eğitim programı kapsamında ders veren eğitmenler ve idari personeller katıldı.

ODÜ akademik, idari personeli ve öğrencilerinin ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli alanlarda sürekli eğitim programları düzenleyerek yaşam boyu öğrenme misyonunu canlı tutan ODÜSEM,  ODÜ idari personeline yönelik Hizmet İçi Eğitim programı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bu kapsamda idari personelin, mevzuat ilkelerine hakim ve gelişen teknolojiye uyumlu bir şekilde çalışmasına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan program süresince çok sayıda idari personel sunulan eğitimden yararlandı.

 3 hafta süren eğitim programında idari personele 5018 sayılı kanun uygulamaları, görev ve harcama yetkileri, dış denetim ve sayıştay kanunu, iç kontrol ve ön mali kontrol, satın alma ve ihale kavramı kanun maddeleri, bütçe planlama, ihale süreci ve uygulamaları, ihtiyaç mal ve hizmet alımları, taşınır mal ve yönetmeliği, elektronik ihale, kamu zararı, performans yönetimi, kamuda memur disiplin ve ahlakı, kişisel ve kurumsal iletişimlerin geliştirilmesi, öfke kontrolü, algı yönetimi, liderlik, yönetim becerilerin geliştirilmesi gibi eğitimler verildi.

 Eğitimin kapanış dersini gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç idari personelleri iş ahlakı, çalışma disiplini, kamu kaynaklarının tasarruflu bir şekilde kullanımı, hizmet odaklı yaklaşım konularında bilgilendirdi. Yarılgaç, “Vizyonumuz, ülkemizi; hayallerini gerçeğe, sesini kürsüye taşıyabilen nesiller ve insanlar yetiştirmek ve Üniversitemizi rol model alınan kurum haline getirmektir. Bu farkındalığı oluşturmak, kamuoyunu bilgilendirmek, toplumun dikkatini de bu ve benzeri konular üzerine çekmek için çeşitli faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Türkiye’de iş ahlakının her düzlemde yaygınlaşması önemli bir husustur.

Bu bağlamda birey ve kurumların yapması gerekenlerin yanı sıra, kural uygulayıcılara da önemli sorumluluklar düşmektedir. İş ahlakının daha uygulanabilir hale gelmesi için yasal ve idari zeminlerin yanı sıra vicdanî zeminin oluşturulmasının gerekliliği her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaktadır. Yine bu bağlamda iş ahlakına yönelik iyi uygulamaların paylaşılması ve iş ahlakına yönelik sorunlar hakkında duyarlılık oluşturulması gerektiğinin altını çizmek isterim. Sadece iş dünyası veya çalışma hayatındaki ahlak değil, bizim topyekün değerlerimizin mutlaka iyi insan olma, iyi bir aile ferdi, iyi bir vatandaş olma, kısacası iyi bir insan olma gayretimizi artırma sorumluluğumuz bulunmaktadır.” şeklinde konuştu.

 Kapanış dersinin sonunda Rektör Yarılgaç, eğitmenlere teşekkür belgelerini takdim etti.

Anahtar Kelimeler : REKTÖR, YARILGAÇ, DERS, VERDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız