HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Aralık 2016 Çarşamba Saat: 08:49

“TARİHİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIK”

Altınordu Belediyesi, tarihi yapılara sahip çıkmaya devam ediyor.
“TARİHİMİZE HER ZAMAN SAHİP ÇIKTIK”

Altınordu Belediyesi, tarihi yapılara sahip çıkmaya devam ediyor.

Altınordu Belediyesi, Taşbaşı Mahallesinde bulunan 19. yüzyıl otantik mimarinin hakim olduğu evlerin restorasyon çalışmalarında son aşamaya geldi.

 

Altınordu Belediyesi ve Ordu Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı işbirliği ile başlatılan çalışma sonucunda restorasyonu son aşamada olan 43 ve 44 nolu evlerde inceleme yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş “ Belediye olarak tarihimize sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Yapılan çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi alan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “ Menekşe sokağının tamamlayıcı unsurları olan bu yapıları orijinal haliyle, rölevesinde nasıl varsa o şekliyle yeniden inşa ettik. Şuan ekiplerimiz 43 ve 44 nolu eski ordu evlerinin orijinal şekliyle yapımında son aşamadalar. Çalışma bitirildiğinde, hem fonksiyon olarak hem dış yüz olarak hem de menekşe sokağa kattığı özellikler olarak çok farlı bir hale gelecek” diye konuştu.

 

Altınordu ilçemiz tarihi ve turistik mekanlar açısından önemli yerlere sahip olduğunu ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak tarihimize her yönüyle sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu kapsam da ilçemizde turizmi geliştirmek adına çalışmalarımız devam ediyor. Ordu Valiliğimiz ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde Taşbaşı Mahallesi, Menekşe sokakta bulunan 43 ve 44 nolu evleri ilimizin turizmine kazandırmak için çalışma başlattık. Bu iki bina bitirildiğinde inanıyorum ki, Menekşe sokak bir kat daha cazibeli hale gelecektir ”şeklinde konuştu.

 

Altınordu ilçemizin en güzel mahallelerinden birisi olan tarihi Menekşe Sokak’taki bu binalar haricinde diğer tarihi yapılar içinde, Belediye olarak çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Engin Tekintaş, “ Altınordu Belediyesi olarak tarihimize her zaman sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam ediyoruz. Ordu Valiliğimiz ile yürüttüğümüz bu çalışmalar son olmayacak. Başka tarihi eserlerimizin korunması ve restorasyonunun yapılması için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.

 

Başkan Engin Tekintaş; Altınordu Belediyesi ve Ordu Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı işbirliği ile başlatılan çalışma sonucunda restorasyonu son aşamada olan 43 ve 44 nolu evlerin toplam maliyetin 366 bin tl olduğunu kaydetti. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : “TARİHİMİZE, HER, ZAMAN, SAHİP, ÇIKTIK”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız