HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
3 Nisan 2014 Perşembe Saat: 13:07

ODÜ’DEN İKİ OYUN

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri tarafından Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla iki tiyatro oyunu sahnelendi.
ODÜ’DEN İKİ OYUN

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Anasanat Dalı öğrencileri tarafından Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla iki tiyatro oyunu sahnelendi.

 

Tiyatro Ana Sanat Dalı Bölümü öğretim elemanları tarafından hazırlanan ve Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda 2 gün boyunca sahnelenen oyunlara tiyatroseverlerin ilgisi büyüktü.

 

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın da katıldığı ilk gün oyunlarına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Dünya Tiyatro Günü kapsamında; senaryosunu Öğr. Gör. Yasin Akyüz'ün yazdığı ve yönetmenliğini Arş. Gör. İrfan Buzcu ile paylaştığı savaşın yıkıcılığını konu alan 'Zamanın Dehlizinde Bir Kurşun' adlı oyun ve senaryosunu Güngör Dilmen'in yazdığı ve yönetmenliğini Öğr. Gör. Züleyha Çubuk'un yaptığı Batı toplumunun uygarlık değerine eleştirel bir gönderme yapan 'Canlı Maymun Lokantası' adlı oyun Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim elemanı ve öğrencileri tarafından sahneye taşındı.

 

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Yener, alanında ulusal ve uluslar arası düzeyde kabul gören sanatçı, eğitimci ve akademisyen yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydederek, Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle öğrencilerini sahne deneyimine açan Tiyatro Anasanat Dalının tüm öğretim elemanlarını ve sahnede gösterdikleri başarı için öğrencileri kutladı.

 

Oyuncuları performanslarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç şunları dile getirdi:

 

"Her alanda hızlı bir gelişim sergileyen bir üniversite olarak, sosyal ve kültürel alana da önem vermekte, öğrencilerin dinamik bir öğrenim hayatı geçirmelerine ortam hazırlamaktayız. Böylelikle hayata bakışımızı değiştirecek etkinliklerin sergilenmesiyle hem gelişimimizi olumlu yönde ilerletmiş hem de ODÜ'ye renk katmış olacağız.

 

Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla gerçekleşen bu etkinlikte de 2012-2013 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini almış olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin birlikte hareket etme duygusu gelişmiş akademisyenleri ve genç oyuncuları, estetik algıya hitap ederek o anın içinde olma hissini izleyicilere aktarmış ve tiyatro sayesinde her insana ulaşılabileceğini bir kez daha bizlere göstermişlerdir. Bu performanslarından dolayı kendilerini tebrik ediyor ve ayakta alkışlanacak daha nice oyunlar çıkarmaları dileklerimle çalışmalarında başarılar diliyorum." 

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DEN, İKİ, OYUN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız