HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Şubat 2017 Cumartesi Saat: 09:37

“ŞÜHEDA” GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tarihimize yön veren şehit ve gazileri konu alan “Şüheda” adlı tiyatro oyunu üç ilçede sahneledi.Fatsa, Korgan ve Altınordu ilçelerinde seyirciyle buluşan oyun tam not a
“ŞÜHEDA” GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tarihimize yön veren şehit ve gazileri konu alan “Şüheda” adlı tiyatro oyunu üç ilçede sahneledi.Fatsa, Korgan ve Altınordu ilçelerinde seyirciyle buluşan oyun tam not aldı.

Mustafa Yılmaz’ın yazıp yönettiği oyunda tarih boyunca Anadolu’yu vatan kılan kahramanlar,10 farklı dönemin atmosferini seyirciyle buluşturdu. Her karakter, tarihi resimlerden yola çıkarak hazırlanan kostümleriyle bir tarih müzesi gibi izleyicilerin karşısına çıktı.

Oyuncuların yanı sıra müzisyen ve dansçıların da yer aldığı tek perdelik oyunda tarihin altın sayfalarında yer alan Tuğrul Bey, Alparslan Bey, Şeyh Edebali, Osman Gazi, Murat Hüdavendigar, Akşemseddin, Fatih Sultan Mehmet, Ulubatlı Hasan, Kanuni Sultan Süleyman, Barbaros Hayrettin Paşa, ll. Abdülhamit Han, Hafız Hakkı Paşa, Mehmet Akif Ersoy, Rauf Orbay ve Mustafa Kemal’in hikâyeleri anlatıldı.

Fatsa Küttür Sarayı, Korgan Fatma Trabzon Konferans Salonu ve ardından Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenerek izleyiciden yoğun ilgi gören oyunun sonunda Ordu Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Özgür Enginyurt,sergiledikleri performanstan dolayı kutladığı oyunculara çiçek takdim etti. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : “ŞÜHEDA”, GÖNÜLLERİ, FETHETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız