HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mart 2016 Salı Saat: 16:44

OBKT, YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver Yılmaz Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT)’nin yeni hizmet binasına kavuşacağının müjdesini verdi.
OBKT, YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞUYOR

OBKT’nin mevcut hizmet binasının Sit alanı içerisinde bulunduğunu belirten Başkan Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile mutabakata varıldığı ve 26 Mart’ta da yeni hizmet binası için ihaleye çıkılacağını söyledi.

Kendilerinin göreve geldiğinde tiyatronun kapatılacağı yönünde yapılan spekülasyonların haksızlığına da dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Biz geldiğimiz dönemle kıyaslandığında tiyatroların kapatılıp kapatılmayacağı tartışmaları vardı. Beni en çok üzen ne diye sorulduğunda o dönem ‘Büyükşehir Belediyesi’ni AK Parti kazandığında ya da Enver Yılmaz başkan olduğunda tiyatroları kapatacaklar’ denilmiş olması idi. Ne kadar büyük bir cehalet, ne kadar kötü bir anlayış.

Biz, bırakın tiyatro kapatmayı, tam tersine bu alanların yeniden restorasyonu ve büyütülmesi konusunda yaklaşık 18 aydır uğraşıyoruz. Bulunduğumuz alan sit alanı, buranın projesinin geliştirilip yeniden Ordu’ya yakışır bir tiyatro alanı oluşturulması konusunda en son Kültür Ve Turizm Bakanlığı ile mutabakata vardık. Ayında 26’sı itibarıyla Mart ayında inşallah ihaleye çıkıyoruz ve burayı Ordu’da sanatseverlerin ve tiyatroseverlerin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Kuruluşundan günümüze kadar perde kapatmayan ve Ordu’nun övünç kaynağı olan OBKT’nin 19 ilçeye ve Türkiye ile sınırlar dışında ki aktivitelerine de her zaman destek olunacağının altını çizen Başkan Yılmaz; “1964 yılından itibaren hiçbir zaman perde kapatmayan ve Türkiye’de övünç kaynağımız olan bir alandır bizim için tiyatro.

Darbe dönemlerinde bile Türkiye’de tiyatrolar kapatıldığı halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu ile Ordu Belediyesi Tiyatrosu şimdi ise Ordu Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu, her zaman sahnelerini açmış ve sanatını icra etmeye devam etmiştir, bundan sonra da devam edecektir. Önemli olan tiyatroyu halkımızın da ayağına götürebilmek. Bundan önceki oyunlarımızın 19 ilçemizin tamamında sahnelenmesine OBBKT ekibi ile gayret gösterdik ve bundan sonra da devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : OBKT, YENİ, HİZMET, BİNASINA, KAVUŞUYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız