HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Mart 2016 Perşembe Saat: 09:01

“DİŞİ HOROZ” KADINLAR İÇİN SAHNELENDİ

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tiyatro ve sergi etkinlikleriyle kutladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Ordulu bayanlara
“DİŞİ HOROZ” KADINLAR İÇİN SAHNELENDİ

Ordu Büyükşehir Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tiyatro ve sergi etkinlikleriyle kutladı. Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle Ordulu bayanlara “Dişi Horoz” adlı oyun sahnelendi. Büyük alkış alan oyun, 19 ilçeden gelen kadınlar tarafından beğeniyle izlendi.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilen tiyatro gösterisi öncesi açılan sergide Ordulu kadınlar ürettikleri el emeği ürünlerini, resim, fotoğraf ve takıları sergileme imkanı buldu.

 

 

Ordulu kadın sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Başkan Enver Yılmaz’ın eşi Elifder Başkanı Yeter Yılmaz’ın da katıldığı tiyatro etkinliğinde konuşan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Av. Hilal Şahin; “Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri ve önemi büyüktür. Kadın, aile ve toplum arasında köprü görevi görür. Kadının toplumda yerine getirdiği görevleri itibarı ile sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Ordu Kent Konseyi Kadın Meclis olarak yaptığımız organizasyon ile Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Dişi Horoz” adlı oyunu izledik. Başarılı bir oyun sergileyen tiyatromuza ve Ordu Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

 

Ordulu kadınların ürettiği el emeği ürünlerin, fotoğraf, resim ve takıların sergilenmesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu’nda sergi açtıklarını ifade eden Şahin; “Bu sergi kadın el emeğinin değerlendirilmesi, kadınların sosyal hayata etkin katılımlarının sağlanması, aile ekonomisine katkı sağlaması, ürettikleri ürünlerin değerlendirilmesi ile kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak kendilerine olan güvenlerinin artırılması ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılması biz kadınlar için çok önemli” diye konuştu.

 

Büyük ilgi gören sergi ve tiyatro oyunu sonunda ayakta alkışlanan sanatçılara çiçek takdim edilirken, Altınordu’dan ve ilçelerden gelerek salonu dolduran sanatseverler memnuniyetlerini ifade ettiler. (HABER MERKEZİ)

 

Anahtar Kelimeler : “DİŞİ, HOROZ”, KADINLAR, İÇİN, SAHNELENDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız