HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Nisan 2016 Pazartesi Saat: 10:52

Halk oyunlarında renkli görüntüler

Ordu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları programı ikinci etabın tamamlanmasıyla son buldu.
Halk oyunlarında renkli görüntüler

Ordu Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliği ve Yarışmaları programı ikinci etabın tamamlanmasıyla son buldu.

İki gün süreyle gerçekleştirilen Üniversitelerarası Halk Dansları Yarışmalarının ikinci etabına da ilgi büyüktü. 7 üniversitenin 7 farklı yöre oyunlarıyla yarıştığı programa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal'ın yanı sıra çok sayıda Ordulu katıldı.

İki farklı dal yarışmalarıyla devam eden ikinci etapta Silivri, Kütahya, Iğdır, Muğla, İzmir, Bayburt ve Ağrı yörelerinden halk oyunları sergilendi. Bahçeşehir Üniversitesinin birinci, Dumlupınar Üniversitesinin ikinci, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin üçüncü olduğu yarışmada, Iğdır ve Trakya Üniversitesi Iğdır ve Silivri yöresi oyunlarıyla finalist oldular.

Horonlar artistik dal yarışmasıyla devam eden programda, üniversitelerin Trabzon, Rize, Hemşin, Artvin ve Giresun yöresi oyunları sergilendi. Yapılan değerlendirmelerin ardından Giresun Üniversitesi birinci, Kastamonu Üniversitesi ikinci, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi üçüncü oldu.

Türkiye Üniversite Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal ev sahipliği yapan Ordu Üniversitesine teşekkürlerini ileterek, Rektör Yarılgaç'a hediye takdim etti. Hediye takdimi sonrası konuşma yapan Rektör Yarılgaç, "Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren Türkiye Üniversite Spor Federasyonu Yönetimine teşekkür ediyorum. Yarışmaların üniversitemizde yapılmasının bizim için ayrı bir önemi var. Ordu Üniversitesi 10 yaşında. 10. yılımızda Üniversitelerarası Halk Dansları Şenliğine ev sahipliği yapmak bizim için gurur verici.

Bizlere muhteşem bir gösteri yapan tüm yarışmacı gençleri tebrik ediyorum. Halk oyunları bizim için yaşatılması ve unutulmaması gereken önemli bir değer. Siz gençler bu değerin ne kadar önemli bir kültür mirası olduğunu izleyenlere biz kez daha hatırlattı. Bu yarışmalarda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. 10. yılını kutlayan üniversitemizin bu günlere gelmesinde emeği geçen bütün personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışma, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Yapar, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment Erdoğan, Türkiye Spor Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Çelebi ve Yönetim Kurulu Üyesi M. Zeki Baykal'ın, dereceye giren ekiplere kupa ve madalyalarını vermesiyle sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : Halk, oyunlarında, renkli, görüntüler

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız