HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Nisan 2016 Pazartesi Saat: 08:40

KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLADI

Kutlu Doğum Haftası Ordu’da başladı. Hz. Peygamber’in doğumunun 1445. yılında “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Ünye İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde s
KUTLU DOĞUM HAFTASI BAŞLADI

Kutlu Doğum Haftası Ordu’da başladı. Hz. Peygamber’in doğumunun 1445. yılında “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum Haftası programı Ünye İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Halil Efendi Sosyal Tesisleri’nde start aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Merkez Büyük Camii Din Görevlisi Serdar Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Sonrasında ise Ünye Müftülüğü’nün korosu tasavvuf musiki konseri vererek katılımcıların kulaklarındaki ve ruhlarındaki pası sildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan; “Huzurumuz, birlik, dirlik, başarı ve başarısızlığımız bu kavramda gizlidir. Hz. Peygamber’in tevhide bağlı Müslümanların toplumdaki ilişkilerini anlattığı Hadis-i Şerifleri dikkat çekicidir. Müminler birbirini sevmek, birbirine acımak ve birbirini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlarda bu sebeple uykusuzluğu ve hastalığa düşer. Allah’ın bütün insanlara hitaben buyurduğu ve toplumda bütün gruplarla birlikte yaşamadaki vahdeti, eşitlik ilkesine dayandırdığı açık açık görülür.” dedi.

 “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” temalı Kutlu Doğum Haftası programında ‘Tevhid’ ve ‘vahdet’in önemini ifade eden Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu; “Gördüğünüz gibi insanlığı yüceltmek için Hz. Peygamberimiz ‘gelin birlikte olalım’ diyor. Nerede diyecek olursanız Hz. Peygamberimizin yaşadığı, öğrettiği yolda. ‘Eğer Allah’ı seviyorsanız; Allah’ın elçisi olan bana tabi olun ki Allah’ta sizi sevsin’ diyor Hz. Peygamberimiz ve onun izinden gidenler olmayı Allah bize nasip etti. Onun için Tevhid ve Vahdet bizim için çok önemli” diye konuştu.

Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker de programda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

 “Hepimiz çok yakından biliyoruz ki bu hafta son peygamber olan bizim peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumunun kutlandığı bir haftadır. Bu haftayı ülkemizin her yerinde, hatta Dünya’nın birçok ülkesinde dahil mutluluk, heyecan ve hissiyatla kutluyor tüm müminler. Son yıllarda dinler arası hoşgörü ve dinlerin diyalogu diye bir şey başladı. Güzel bir şey ama bunlar bu senenin Kutlu Doğum Haftası’nın Tevhid ve Vahdet ışığı altında değerlendirdiğimiz zaman daha çok anlam kazanacaktır.”

Herkesin çok iyi bildiği gibi Dünya’ya Hz. Allah olarak pek çok peygamber indirildiğini ifade eden Türker; “Biz hepsini peygamberimiz olarak kabul ediyoruz, ama bunlara tebliğ edilen hükümler Allah’ın emri olmasına rağmen kitapları o zamanın din adamları tarafından tahrip edilmiş. Allah’ın emirleri yanıltılmaya ve yanlışa yöneltilmeye çalışılmış ve bizim dinimizde olmayanlar, bugün yanlışa doğru ilerliyorlar. Bizim dinimiz içerisinde de, kitabımızda herhangi bir tahribat olmamasına rağmen; her nedense Dünya’nın birçok ülkesinde de inancının İslam olduğunu iddia edip ‘Allah’u Ekber’ diyerek birbirlerini öldürüyorlar. Bunlar Müslümanlar. O yüzden Kutlu Doğum Haftası’nın bu tema üzerinde olması bizim için uyarıcı olmalıdır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ev sahibi Ünye İlçe Müftüsü Vedat Başsan, protokol üyelerine gül hediye etti.

Programa Ordu Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, Samsun İl Müftüsü Osman Şahin, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : KUTLU, DOĞUM, HAFTASI, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız