HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

Dilenciler için ne düşünüyorsunuz?

20 Temmuz 2017 Perşembe Saat: 10:24

Önce haberi okuyalım.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kentte seyyar satıcılar ile zabıta ekipleri arasında meydana gelen son olaylara değindi. Ordu genelinde 200'e yakın seyyar satıcı olduğunu belirten Başkan Yılmaz, "İlimizde bulunan 200 civarında seyyar satıcı, vatandaşlarımızın duygularını sömürüp zabıtayla ilgili önyargılardan faydalanarak devletimizi zarara uğratıyor ve elde ettikleri kazançtan hiçbir şekilde vergi vermiyor. Halbuki aynı cadde üzerinde kira ödeyen ve vergi veren esnaflarımız, tüm yasal gereklilikleri yerine getirerek ticari faaliyette bulunuyor ve vergilerini ödüyor. Vergi ödediklerini ancak seyyar satıcıların işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirten esnaflarımız, haklı olarak şikayette bulunuyor” dedi.
Seyyar satıcılara yönelik denetimlerin devam edeceğini ve bu denetimlerin kameralar ile kayıt altına alınacağını da vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Seyyar satıcılık konusu, kanunun verdiği yetkilerin kullanılması ve düzenin muhafaza edilmesiyle ilgili bir sistem meselesidir. Bu sistemin sağlıklı bir şekilde oturması, işlemesi ve bize verilen yetkilerin sonuna kadar kullanılması konusunda talimat verdim. Bunu yaparken de herhangi bir haksızlığa ve yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için teknolojinin imkânlarını kullanacağız. Zabıta personelimize dağıttığımız kameralar vasıtasıyla bütün diyalogları sesli ve görüntülü bir şekilde kayıt altına alacağız” şeklinde konuştu.

xxx

Başkanın bu  konuşmasına cevap verecek var mı bilemiyorum. Zaten pek de ilgilenmiyorum.

Uygulamanın sadece seyyarlar için yapılmaması gerektiğini de belirtiyorum.

Zabıta arkadaşların yolda gördüğü dilencileri görmezden gelip geçmesine çok tanık olduğum için Başkan Yılmaz’ın ayrıca bu kayıtları dilenciler içinde kullandırmasını istiyor ve talep ediyorum.

Tabi bu dilenciler işi sadece Zabıtanın işi değil. Emniyette bu işe bakmalı.

Artık kameralı zabıtalarımız olduğuna göre kurulacak Zabıta ve Emniyet ortaklığında ki ekiplerin çalışmalarını görme şansımız olur.

Birileri çıkıp ondan sonra bu dilencilere niye göz yumuluyor, Suriyelilerden yolda yürüyemiyoruz çelik çocuk özelikle bayanların önünü kesiyor yalanlarını uydurmaz!!!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları