HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

APTALLIĞIN MANİFESTOSU !!!

16 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 09:22

Her zaman ve kaçınılmaz olarak her birimiz çevremizde dolaşan aptalların sayısını azımsarız. Aptalların sayısı sonsuzdur. Geçmişte mantıklı ve zeki sandığımız insanların tartışmasız ve çaresiz bir şekilde aptal oldukları birdenbire ortaya çıkıverir. İnsanlar günden güne, sürekli bir tekdüzelikte, inatla aptallığını sürdüren, en elverişsiz yerlerde ve zamanlarda birdenbire ve beklenmedik şekilde beliriveren bireyler yüzünden, davranışlarında sıkıntıya sokulurlar ve engellenirler.

 Herhangi bir insanın aptal olma özelliği aynı kişinin herhangi bir başka karakter özelliğinden bağımsızdır.

Aptal olmayanlar her zaman aptalların zarar potansiyelini küçümser. Özellikle de aptal olmayanlar herhangi bir yerde, herhangi bir durumda, aptal bireylerle ilişki kurmanın ve/veya onlarla bir araya gelmenin kaçınılmaz olarak pahalıya mal olan bir yanlışa yol açtığını sürekli unuturlar.

Aptal insan var olan en tehlikeli insan türüdür. Zekinin, haydutun, safın nasıl davranacağı az çok tahmin edilip, önden tedbir alınabilinir ama aptalın ne yapacağı katiyen tahmin edilemez. Zira, aptal hangi olay karşısında nasıl davranacağını kendisi de bilmez.

Aptal bir insan, kendisine hiçbir yarar sağlamadan hatta bazen zarara uğrayarak başka insan ya da insan topluluğuna zarar veren kişidir. Aptal, hayduttan bile daha tehlikelidir.Ne kadar acıdır ki Cipolla’ya göre siyasiler her ülkede aptal-haydutların arasından çıkıyor ve dünyaya zekilerden çok aptallar yön veriyormuş. Cipolla’ya haksız da sayılmaz değimli?

İlkeli olmak, erdemli olmak insanı insan yapan en büyük değerlerdir. İlkeli olmak birçok insanın işine gelmez. Onlar herkesi kendinden daha az zeki ve aptal zannederler. Aptal haydutlar çoğu zaman diğerlerini kendilerinden daha aptal sanırlar. İnsanlıktan nasibini almış ilkeli insanlar diğer insanları aptal yerine koyamazlar.

Bir de aptal olduğunun bile farkına varmayanlar vardır ki onlar diğerlerini aptal yerine koyan aptallardan daha masum olanlardır ama tehlikelidirler. Üstelik aptal olmak her zaman daha kolaydır. Sorumluk almayı gerektirmez. Hasbel kader sorumluk alınmış ise de bundan sorumlu olmayı gerektirmez. İşte bu yüzden aptal olmak faydalıdır. Tabi ki sürünün bir parçası olarak yaşamak isteyenlere ya da şeytanın avukatlığını tercih edenlere.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları