HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

TEMCİT PİLAVI GİBİ.

29 Mayıs 2016 Pazar Saat: 11:55

CHP nin üyesi değilim..Yöneticiside değilim.

Orduda yaşıyorum. Pek çok tanıdığım Atatürkçü, sosyal demokrat , solcu , devrimci, CHP ye oy veren arkadaşlarım var.

Yine çok sayıda AKPartiye oy veren, MHP ye oy veren arkadaşlarımız var..

Tabi CHP muhalefete en yakın parti olduğu için haliyle ilgi alanımıza en fazla giren parti oluyor. Yani hangi seçim olursa olsun Orduda iki partinin en çok öne çıktığını görüyoruz haliyle onları takip etmeye çalışıyoruz..

  Orduda her seçim öncesi saf CHP li seçmen partisinden umut bekliyor. Ama nedense her seçimin ardından boynu bükük geziyorlar.. Kendi aralarında eleştiri yapıyorlar ve bir sürü neden sayıyorlar.. Bu nedenlerin içinde doğru olanlar var doğru olmayanlar var.

  Ama işin özü öyle değil. Eleştiri bir anlık.. eleştirirsin biter ve yine partinden vazgeçmezsin..

   Ama asıl gerçek ortada çok çıplak vaziyette duruyor.. Oda CHP yi temsil etmeye kalkan insanların gidip gidip gelmeleri..

   Bakın aynı isimler aynı insanlar. Temcit pilavı gibi. Isıtıp ısıtıp CHP’lilerin önüne koyuyorlar. CHP li saf seçmenlerde mecburen kerhen bu isimlere oy vermek zorunda kalıyorlar.. CHP ye aday olanlarda bunu bildikleri için çok fazla yorulmadan CHP’nin başına geçiyorlar.. Tabi bu yöneticilerin CHP iktidarı gibi bir kaygısı olmadığından az olsun benim olsun, olsunda bir koltuğum olsun mantığıyla partisinin başarısız olmasını pek dert etmiyorlar..

   Ordudaki CHP için her zaman söylerim. CHP Orduda tahıl pazarı partisidir.. Okumayan , üretmeyen, düşünmeyen, düşündüğünü yapmaya korkan bir kalabalık kitlesidir.. Yapılan haksızlıkları kendi aralarında dile getirenler dışarıda sus pus  halde ülkeyi kurtarmaya soyunurlar.. Orduda gerçek CHP’liler çok azınlıkta kalmıştır.. Onların pek çoğuda bugünkü CHP yönetiminin partilerine zarar verdiklerini düşünerek parti dışında muhalefet yapıp sadece seçimden seçime partisine oy verenlerdir.

  Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde HDP ye oy veren, Vatan partisine oy veren pek çok CHP li olmuştur.. Ayakları CHP de oyları başka partilerde olan sosyal demokratlar bir boşluğun içinde çalkalanıp durmaya devam etmektedirler.. Çünkü bu boşluğu dolduracak bir CHP yönetimi oluşturulamamıştır.

  Bakın CHP nin Ordu il ve ilçe örgütlerine.. Tam bir tezat vardır. Yorgun demokratlar dinlenip dinlenip geri dönmüşlerdir.. Bunların bir çoğunun eşleri ve çocukları bile Ordu seçimlerinde MHP yada AKPartiye oy vermişlerdir.. Çünkü kendi akrabaları bile  CHP’yi temsil edenlerin samimiyetine, particiliğine yada dava adamı olduğuna inanmamışlardır..

    Ordu bir seçmen bölgesidir.. İyi bir seçmen ambarıdır. İddialı bir parti için Orduda çıkarılan bir- iki vekil o parti için başarı değil başarısızlıktır.. AKParti tüm seçimlerde ayakları oturtmuştur.. Aldığı oy sayısında çok fazla düşüş yaşamamıştır..Bundan sonraki seçimler en azından Orduda AKParti için dahada kolaylaşmıştır. Çünkü AKP’nin karşısına yine CHP den aynı yüzler çıkacaktır  ve bu yüzlere zaten Ordu seçmeni yıllardır oy vermemiştir bundan sonrada  vermeyecektir.. CHP Orduda kendi potansiyelini kandıramaya devam edecektir.. Aldığı oyları korumaya yönelik  yada kendi koltuklarını korumaya yönelik sözde siyaset yapılmaya ara verilmeyecektir.. Gerek Ankara’da yapılan son kongre gerekse Orduda seçilen yeni yönetim CHP nin sonunu getirmeye aday bir seçim olmuştur.. CHP nin Ordudaki bu yönetimi değil AKPartiyle yarşmak kendisiyle bile yarışacak durumda değildir.. Yerel seçimlerde Orduda 20 sıfır yaptıranlar, 1 kasımda CHP’yi hezimete uğratanlar yine iş başındalar.. CHP liler aklınızı başınıza almazsanız sizi bir kaç uyanık kullanmaya devam edecektir.. Onlara yeter artık demek sizin elinizdedir..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları