HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Metin AKSOY

Metin AKSOY

TEKERLEKLİ SANDALYE BASKETBOL TAKIMI

21 Kasım 2018 Çarşamba Saat: 08:24

 

Herhangi bir olan olay için daha önceden uyaran kişinin ben dememiş mi idim diyor olması, bu sözü söyleyen kişi için hiç bir zaman mutluluk verici olmamıştır. Geçtiğimiz yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol 1 Ligi’nden süper lige yükselen bu takımın, sıkı bir desteği olmaz ise, süper ligde iyi bir durumda olmayacağını ve bu konuda bu şehirde yaşayan iş adamlarının, Orduluyum diyen varlıklı insanların bu takıma maddi ve manevi desteği olması gerektiğini daha önce bu köşeden anlatmıştım. Maalesef Sayın Engin Tekintaş, Murat Ilgaz ve Doğan Köleoğlu dan hariç bu takımın varlığı ile alakalı zerre kadar çalışma yapan bir insan yok. Süper lige çıkan takım önce oyuncu transferinde istediği sonucu elde edemediği gibi, bu sporun ana unsuru olan sporcu sandalyeleri için her hangi bir adım atabilmiş değil henüz. Yaklaşan seçimler nedeniyle ortada şirinlikler yapmaya çalışan aday adaylarının bir çoğu bu takımın varlığından bile haberdar değil. Aslında Ordu spor kamuoyunun bir çok unsuru ve bazı yöneticiler aman engelliler oyalansınlar, gitsinler, gezsinler ve zaman geçirsinler diye bakıyorlar bu spora, sporculara. Bazen gönüllülük kavramının tek başına bazı konularda yeterli olmadığını anlatmak o kadar zor oluyor ki, siz bunu söylediğinizde karşı taraf aman yeter daha ne yapalım diye lafı atıyor köşeye.

                Bu hafta takımın rakibi, Beşiktaş idi, adamların sponsoru bile bizim takımı ikiye katlayacak seviyede iken, takım 3 periyota kadar nerede ise başa baş mücadele etti, her biri defalarca milli takımlara seçilmiş olan Beşiktaş takımı ile. Sonra ne oldu biliyormusunuz, ralli alanında bmw ile şahin otomobilinin yarışmasının sonucu ortaya çıktı. Kimse yahu bmw nin şoför'ü iyi imiş ondan olmuştur demesin.

                Bakın bu takım bir değer, dünden bu güne bir çok kişinin emeği ve mücadelesi ile ayakta durmuştur, kişilerin veya kurumların malı olmadığı gibi, bu takıma aman işte belediye destekliyor, biz ne yapalım gözü ile de bakılmasın. Bedensel engelli gençlerin insanlarımızın Ordu ilinde spor yapabildikleri ve var olan spor kulüplerinin hepsinde daha üst klasmanda mücadele eden Altınordu Belediyesi Bedensel Engelliler Spor Kulübü öyle sıradan bir amaç ile kurulmadı, bu kulübün sayesinde şu an 3 engelli dünya şampiyonu olan takımlarda yer aldı. İlerleyen zamanlarda bu takım sayesinde, hayatı değişebilecek o kadar insanımız var ki, sizlerin bu vurdumduymazlığı veya sadece görüntü olarak orada bulunuyor olmanızın vebali ağırdır bilesiniz.

                Bir kaç kelime de oyunculara söylemek istiyorum, sizlerin bir çoğu bu takımın kuruluşundan bu yana  burada, lütfen sizlerde sadece kendinizi düşünerek hareket etmeyin, şu an takımda bulunan veya ilerde takımda bulunma olasılığı olan, bir zamanlar sizin de yaşadıklarınızı yaşayan gençleri düşünün. Mücadele ederken saha dışında olan veya olmayan işlere takılıp kalmayın.

 



Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları