HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Berkant DOĞAN

Berkant DOĞAN

YUMURTANIN SARISI , RAMAZANIN YARISI..

24 Haziran 2016 Cuma Saat: 15:32

Allahın izniyle mübarek ramazanın ortasını biraz geçtik. Tutulan oruçları Allah kabul etsin. Tabiki kim sevap alacak, kim almayacak yüce rabbimizin bileceği şeyler. Şöyle, ramazanın ilk yarısını şöyle bir gözden geçirelim. Neler olmuş neler bitmiş. Orduda genelde bu tip günler çok rahat geçer.. Kavgalar gürültüler pek görülmez.

Saygı biraz daha tavan yapar. İftar yemekleri bu ramazana oldukça damgasını vurdu.. İlçe ilçe mahalle mahalle iftar yemekleri gırla gitti. Kime gittiği belli olmasa da gıda kolileri kamyon, kamyon dağıtıldı. 

Denetleme olmadan, takip edilmeden yapılan koliler birilerinin evine onlarca girerken asıl ihtiyaç sahiplerinin evine hiç girmedi. Bunları biliyoruz. Bu konuda pek çok şikayetler aldık. Bizzat araştırdık..Daha önceden hazırlanan listelere gıda kolilerinden onlarca koli tek bir eve girerken asıl gıda sahiplerinin kapısının önünden bile geçilmediği görüldü.. Tabiki üzüldük. 

Yüreğimiz burkuldu. Yapabileceğimiz fazla birşeyde olmadı.. Çünkü bu tip yardımlaşmalar hep kılıfına uydurularak yapılır. Ama yazık.. İhtiyaç sahiplerine verilmesi gereken gıda kolilerinin sadece muhtarlara verilip dağıtılması istenmesine yazık. Ben şahsen bazı muhtarların bu yardım kolilerini kendi akrabalarına tanıdıklarına verdiklerini biliyorum. Yardım kolilerinin verilmesi ne kadar yanlışsa dağıtılma yöntemide o kadar yanlıştır. Dediğimiz gibi.. Yazıktır , günahtır.. Allahtan korkmak lazımdır.. İşte ramazan da, ilk iki haftada yapılan hizmetler. Ya yollar. Oda bir taraftan yapılıyor canım...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları