HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Recep Aydın

Recep Aydın

NEDİR CEVAP?

8 Mayıs 2019 Çarşamba Saat: 11:05

Öncelikli olarak içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayımız hepimize hayırlı olsun. Geçtiğimiz günlerde yöre halkıyla yaptığım sohbette ilginç bulduğum bir konuyu sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum.

Köy kahvesinde sobanın başında oturmuş çayını yudumlayan Ahmet amcaya yaklaştım selam verdim. Aleyküme selamın ardından buyur otur çay ikram edelim diyen Ahmet amcanın yanında ki sandalyeye oturdum. Gelen çay ile birlikte sohbete başladık. Fındık, havalar derken siyaset sohbetimiz başladı.

Ahmet amca eski siyasetçiler ile yeni siyasilere bakış açısına kendince öyle bir yorum getirmişti ki, eskiden kimin hangi siyaseti yaptığını bilir kafamız karışmadan mühür vurur, yetkiyi verirdik diyor. Hemen soruyorum, bugün kafanız mı karışıyor? Ahmet amca dediğim de, he ya kafamız karışmıyor adeta düğüm oluyor cevabını vermesin mi. Ardından çayından bir yudum daha alarak, kim kimdir? Bilen gelsin beri.

Biri cumhur ittifakıyım yetkiyi ver bana diyor, diğeri millet ittifakıyım yetkiyi ver bana diyor. Şimdi çık işin içinden. Her gelen ittifak, almış benim adımı benim reyimi istiyor. Kim kim ki? Nasıl karışmasın kafamız.

Sen gazetecisin evladım senin kafan karışmıyor mu? Gelen bir diğerini hainlikle suçluyor. Adı ben olan ittifak, benlik bir şey söyler mi diye bakıyorum. Ağızlarının içinde yok benlik bir şey. ‘Fındık, fıstık, tarla, tapan’ bunları bekliyorum yok. İyi de evladım bunların tamamı ittifaklarına benim adımı vermişler. Hani ben bu ittifakların neresindeyim.

Güzel elbiseler, son model araba altlarında korna çalarak gel köy meydanına, korna çalarak çık köy meydanından. Ben neresindeyim evlat? Benim kafam karışmasında kimin kafası karışsın? Hadi de anlat bana şimdi.

Yutkunuyorum, kem küm ediyorum, dilim lal, bahaneler bularak Ahmet amcanın elini öpüp ayrılıyorum köyden. İçimde pişmanlıkla sürüyorum arabamı veremediğim cevabın üzüntüsüyle günlerdir, Ahmet amcanın ver cevabı sözüne olmayan cevabımı sizlerle paylaşmak istedim. Siz değerli okurlarımda varsa cevabı söyleyin, hemen Ahmet amcanın yanına gideyim kafasında ki düğümü çözeyim.

Sağlıcakla kalın.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları