HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

ÇİĞDEM TÜRK ÖZÇELİK

ÇİĞDEM TÜRK ÖZÇELİK

ORDU, İSTANBUL ULUSLARARASI TURİZM FUARIN’DA

1 Şubat 2020 Cumartesi Saat: 10:16

Bir şehrin tanıtımı için, bir başka il de çalışmalar yapmak, stant kurmak şehrin belli başlı ürünlerini ve özelliklerini diğer şehirlere, ülkelere taşımak, kültürünü, ekonomisini, sosyal yapısını tanıtmak önemlidir. Özellikle de, gurbette memleket hasreti çeken halk için daha da önemlidir. Neden mi?

 

Düşünün, İstanbul gibi kozmopolit, Metropol bir kentin içindesiniz ve Ordulusunuz. Şehrin semtlerinden birinde panayır kuruluyor… Memleketin tereyağından balına, fındığından Melocan ve Sakarcasına, mısır unu ekmeğinden, pancar çorbasına kadar her türlü ürün orada. Ve yine,  memleketinizin ilçe belediye başkanları muhtarları ve memleketinize hizmet eden birçok bürokrasi insanı da orada. Yıllardır iş ve yaşam şartları nedeniyle köyüne memleketine gidemeyen halk için bu, hiç kimseyi tanımadığı şehirde tesadüf sevdiği bir yakınına rastlama ve hasret giderme sevinci yaşatmaz mı? Ve Ordulu olmayan insanların da Orduyu merak edip gitmelerine vesile olmaz mı?

 

Bu hafta, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Emitt Turizm Tanıtım Günleri kapsamında, Ordu Büyükşehir Belediyesi standı ve turizme açılacak yeni penceresi ile oradaydı. Stant da, yörenin kıymetli besinleri ve görülmesi gereken yerleri küçük hediyeliklerle halka sunulmaktaydı.

 

Birçok ülkenin ve şehrin bulunduğu Global bir fuarda yerimizi almış olmak ve Orduyu gerçekten sevenlerle orada buluşturmak, gurur vericiydi. Ordu’dan önce İstanbul gibi bir Kent de ve oradan tüm dünyaya açılacak bir turizm penceresi oluşturmak memleketimiz için önemli bir adım. Bu önemli adımda emeği geçen, bütün Ordu Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını kutluyoruz.

 

Hem boğulacak kadar kalabalık bir şehirde, birkaç dakika da olsa, memleket özlemini içimize çekmemize neden oldukları için, hem de bu vesileyle yaşamımızı biraz daha katlanabilir hale getirdikleri için.

 

Not: Fuar dört gün İstanbul Beylikdüzü Tüyap da halk ile buluşmaya devam edecek, başta İstanbul da ki Ordulu hemşerilerimiz olmak üzere herkesi standımıza bekliyoruz..


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları