HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

ÇİĞDEM TÜRK ÖZÇELİK

ÇİĞDEM TÜRK ÖZÇELİK

DÜZ MAHALLE İÇİNDE

26 Nisan 2020 Pazar Saat: 11:30

Düz mahalle içinde yaşıyorum. Virüs sokakları kesmiş, in, cin top oynuyor. Komşular balkonlarda aktif, mangalda kül bırakmıyor birçoğu iş dedikoduya gelince. Camı siliyor, halılarını tartaklıyor penceresinde, maskesiz sokağa çıkmıyor ve en önemlisi sosyal mesafesini korumayı ihmal etmiyor.

Gel gelelim, akşam olup belli bir saat geçince, evinde kendini korumak, dezenfekte etmek için yaptığı gün boyu temizliğin çöpünü, balkonundan sokağa bırakıyor. Yüksek binadan olanca hızıyla düşen çöp poşeti, sokağın ortasına dağılıyor. Gökyüzünde aç biilaç kanat çırpan martılar üşüşüyor bu defa çöpün başına. Günlük rızkını didiklerken çöpler bütün sokağı kaplıyor. Hayvanların aç kaldıkları için o çöplere hücum edişine mi? Yoksa o çöpü oraya umarsız ve kaygısızca fırlatan densizin cahilliğine, ahlaksızlığına mı yanayım? bilemezken, gecenin ilerleyen saatinde çöpçü beliriyor sokağın başında, elinde eldiven, eğilerek tek tek topluyor çöpleri. Eğildikçe maskesi düşecek gibi oluyor ve çöpçü az önce yerdeki çöpleri topladığı eldiveniyle maskesini düzeltiyor defalarca. Sonra sırtına atarak çöpleri arabasına yöneliyor, içinden o çöpleri sokağa fırlatanlara dümdüz küfürler savurarak.

Her gece çöpçünün o manzarasını izlerken içim acıyor. Gündüz herkes balkonunda aktifken durumu anlatıyorum. Çöpçüye yazık günah değil mi? Bu sıkıntılı süreçte sizin tembellik, üşengeçlik ederek balkondan fırlattığınız çöpleri sokaktan kazırken mikrop kapma ihtimali yok mu? diye.

Sonuç her gece aynı kocaman bir sıfır, Düz mahalle içinde.

Her şeyimiz sahte, her lafımız sözde. Virüs maalesef bizim empati kuramayan yüreklerimizde. Zor arınırız gibi duruyor bu gidişle…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları