HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

HAYVANA TECAVÜZÜN CEZASI NE Mİ?

17 Ağustos 2020 Pazartesi Saat: 10:02

Türkiye’de son günlerde yine farklı farklı illerden gelen haberlerde hayvanlara tecavüz vakaları yine canımızı yıkmaya ve yakmaya devam etti. Artan çocuk ve kadın istismarları, şiddet ve taciz olaylarında maalesef hayvanlarda nasibini almaktan kurtulamıyor.

İşin ceza ve caydırıcılık konusuna bakınca da acımız bir kat daha artıyor. Hukukçu dostlarımdan aldığım bilgilerde bu suçları işleyen tecavüzcülerin aldıkları traji komik cezaları doğruluyor. Üzülerek belirteyim ki hayvana tecavüzün karşılığı tecavüzcünün serbest bırakılmasıyla sonlanıyor.

Son gelen haberlerin sonuç bölümünde acaba ne cezalar aldılar diye baktığımda aynen şu ifadeler yer alıyordu; “Zanlı çıkarıldığı mahkemede mala yani (Hayvana) zarar verme suçundan hakkında idari soruşturma açılmasına ve zanlının serbest bırakılmasına karar verilmiştir”

Burada ki mala (hayvana) zarar verilme suçundan açılan idari soruşturmada da zanlıya para cezası karşılığı ile serbest bırakılması hükmü ne kadar adil veya ne kadar vicdani bir durumdur. Tabi bunu irdelemek başta hukukçular ve hayvan hakları STK’larının işidir.

Bence, Türkiye’de artık adına adalet mi, hukuk mu ne derseniz deyin, bütün taraflar bir araya gelerek ceza sistemini yeniden ele almalıdırlar. Böylesi ağır veballerin üç beş kuruşla mükafatlandırılırcasına serbest bırakılmalarına hiçbir vicdan boyun eğemez.

Özellikle hukukçuların, başta çocuk, kadın ve hayvanlara karşı işlenen suçlarda tecavüz, istismar, şiddet ile birlikte hürriyeti tahdit ve alı koyma suçlarına karşı da ivedilikle adım atılarak cezalarda caydırıcılık esasını öne çıkarmaları gerekmektedir.

Biz yeter artık demekten usandık! Sizde gelin bu ayıbı ortadan kaldırın artık…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları