HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

UĞUR KARA

UĞUR KARA

ARAZİ CİNAYETLERİ!

6 Eylül 2020 Pazar Saat: 13:22

Ordu’da arazi cinayetleri bu sene de kendini göstermeye başladı. Türkiye genelinde Güneydoğu’dan sonra en çok arazi cinayetlerinin işlendiği bölge Karadeniz olurken Karadeniz’i de Doğu Anadolu izlemeye devam ediyor.

Rakamsal olarak baktığımızda bu üç bölgeyi de sırasıyla İçanadolu, Akdeniz, Marmara ve Ege Bölgeleri takip ediyor. Arazi cinayetlerinin istatistiklerinin yanı sıra diğer cinayetlerin istatistiklerine baktığımızda rakamlar çok ürkütücü.

Türkiye’de cinayetler zincirinde neredeyse her gün en az 5 kişi öldürülüyor. Ağırlıklı sebep ise, para ve ‘namus’. Aile içi şiddet ve 18 yaş altı ölümler de dikkat çekmeye devam ediyor.

Türkiye’nin ‘cinayet istatistiği’ son derece vahim bir tablo ortaya koydu. Polisin kontrol ettiği, nüfusun yüzde 86’sının yaşadığı bölgelerde, yıllık cinayet sayıları artık 2 binlere kadar dayanıyor.

Türkiye’de geçen yıla göre cinayet olaylarında yine fazla bir artış oldu. Nüfusu yoğun, kontrolsüz göç alan bölgelerde cinayetlerin arttığı, küçük il ve ilçelerde, az göç alan bölgelerde ise azaldığı görüldü. Ancak bu bölgelerde de arazi cinayetleri daha çok ortaya çıkıyor.

Cinayet aleti olarak ise ağırlıklı olarak ateşli silahlar kullanılıyor. Türkiye’de işlenen cinayetlerin yüzde 67’si tabanca, pompalı tüfek ve benzeri ateşli silahlarla işleniyor. Ardından kesici, delici aletler (bıçak, şiş, tornavida) geliyor. Onları boğma, asma, sert cisimle (sopa, demir çubuk gibi) darp ederek işlenen cinayetler takip ediyor.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları