HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

MÜTHİŞ BİR OYUN, DEV KADRO...

16 Şubat 2021 Salı Saat: 10:24

Her tiyatronun harcı değildi, bu oyunu oynamak...

1984-85 sezonu OBKT'nin 20. yıl kutlamaları. Haldun Taner'in yazdığı Uğur Gürsoy'un yönettiği ve yıllarca konuşulan ve konuşulmaya devam eden oyunu.

Başka illerde, Ordu'nun ilçelerinde kar kış demeden sahnelenen oyunda, merhum Mustafa Gencer, Hatice Bozdağ, Münir Akça, İsa Küçük, Ferda Turgut, Coşkun Çetinalp, Huri Baş (Odabaş), Seyhan Şensoy, Alikemal Tandoğan, Behnan Ulaş, Onur Çelikkol, Belgin Kantarcı, Şakir Palaş, Uğur Gürsoy, Aydın Üstüntaş, Ali Rıza Yamak, Ufuk Ersoy, Mehmet Rıfat Tandoğan, Özlen Özbucak, Ethem Mızrak, Haki Yoldaş rol almışlardı.

Ordu halk egitim halkoyunları ekibinin oyunlarının yanı sıra müzikte Taner Aksoy ve merhum Ömer Çavuş klarneti ile seyircilere iki buçuk saat tiyatro ve müzik ziyafeti çektirmişti.

OBKT tarihinde ikinci kez sahnelenen oyun seyirci rekoru kırmıştı.

Gerisini bu paylaşımı bizimle yapan Huri Odabaş'ın ağzından dinleyelim.

" Bu oyunda üç oyuncu, Hatice Bozdağ, Coşkun Çetinalp ve ben belediye kadrosuna alındık hem oyunculuk hem de belediye birimlerinde görev yaptık.

Oyunda gezdirdiğim köpeğimiz merhum Galip Oral abimizindi, çok kıymetli idi. Turnelere bizimle gelebilmesi için özel bakım talep edilirdi. 20. yıl kutlaması galası eski Ordu halk egitim salonunda yapıldı ve 1964'den bu yana OBKT'ye emek verenlere plaketleri takdim edildi. Yerel ve yaygın basında çok kez yer aldı oyun haberlerimiz. Ve bu tarihten sonra artık Ordu'ya KONSERVATUAR yapılması düşüncesi gündeme geldi yıllarca yazıldı çizildi ama hayata geçirilemedi."

Oyun ilk kez 31 Mart 1964 tarihinde Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu tarafından Beyoğlu'nda Muammer Karaca Sahnesinde oynandı.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları