HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

KAÇTAN AŞAĞI OLMAZ?

22 Haziran 2021 Salı Saat: 07:26

Haziran ayının son virajına girmek üzereyiz. Bahçelerde yeni fındık sezonu için hazırlık yapan üreticilerin gözü, kulağı, Toprak Mahsulleri (TMO)’da. Yalnız fındık üreticilerinin değil, siyasilerin, sanayicilerin ve Tekelcilerinde gözü, kulağı TMO’da. Neden mi? Çünkü rekolte tespiti çalışmalarına başlanıldığı bugünlerde tespitin ardından Serbest Piyasa ve TMO’nun vereceği fiyatlar çok önemli.

Siyasetçilerin, sanayicilerin, ve tekelcilerin pür dikkat beklediği bugünlerde, bende üreticiye haklı olarak soruverdim. Bu sene fındık fiyatları kaçtan aşağı olmaz? Sorduğum bütün üreticiler 30 ila 35 lira arasında olmalı, yoksa kurtarmaz dediler. Bakalım üreticinin haklı feryadına, serbesti veya resmisi ne kadar duyarlılık gösterecek. Bende merakla bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.

Pandemiden dolayı hayli geçim sıkıntısına düşen üreticiler, ilaç ve gübre fiyatlarının kat be kat arttığını, bahçeleme ve bahçe temizleme, ilaçlama, tırpan gibi çalışmalar için yevmiye fiyatlarının iki katına çıkması, buna fındık toplama tabi ki dahil değil, anormal maliyet yükselişinin göz önünde bulundurularak fiyat verilmesini beklediklerini söylediler.

Diğer yandan ise yine fındık üreticileri, pandemiden kaynaklanan fındık maliyetinin yükselişinin yanına artan hayat pahalılığını ve geçim sıkıntısını da ekleyince, ben verilecek fiyat konusunda pek de işin içinden çıkamadım.

Sadece Bir liralık çayın 2 lira, 10 liralık traşın 20 lira olduğunu örnekleyen üretici, şu an da 23 lira bandında olan fındığın, 30 liranın üzerinde olmasının normal olacağı yönünde beklentiye girdiklerine tablo karşısında hak veriyorum elbette. Bana göre de 30-35 TL arası makul bir fiyat verilirse ve bu fiyatta Kurban Bayramına kadar açıklanırsa, değmeyin üreticinin keyfine.

Fındıkta kaçtan aşağı olmaz? Sorusunun cevabını ben size böylece iletmiş oldum. Aklınızdan, fikrinizden ne geçer bilmiyorum ama İnşallah hayırlara vesile olacak hayırlı kanaatler geçmesini arzu ediyorum. Varın gerisini siz düşünün. Top siz de artık! Gol mü, aut mu, taç mı, korner mi? Nasıl oynayacağınızı sahada göreceğiz. Kırmızı kart yemeyin de…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları