HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

ÖNCE AFGANLI SONRA SURİYELİ İYİ OKU CIBBANCI...

12 Ağustos 2021 Perşembe Saat: 09:33

Önce Afganlı bir lavuk Türk halkına hakaret etti, sonra Suriyeli bir lavuk  CHP'ye çakıp Akp'nin  desteklenmesinin Suriyelilerin keyfinin kaçmaması için şart olduğunu rahatlıkla söyleye bildiler. Bir zaman sonra  ne olacağımıza ait iki görüş paylaşayım ırkçı diye milleti yaftalayan andır koyduğumun CIBBANCILARI iyi okusun.

***

 Fatih Altaylı, "Bir kez daha söylüyorum. Göçmenliği veya geçici koruma altında olma statüsünü çoktan geride bırakmış ve çok açık bir 'İşgal Ordusu' haline gelmiş olan bu göç sorunu artık Türkiye’nin 'beka meselesidir'  Türkiye’yi 40 yıldır PKK ile dağıtamayanlar şimdi artık yeni bir oyun denemektedir. Türkiye’yi yönetenler şimdiye kadar başarı ile bu oyunun bir parçası haline getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

***

Maltepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, Sputnik’e yaptığı değerlendirmede, “Bu gelen insanlar kimdir, nedir, niye gelmektedir ve nasıl gelmektedir konusunda hükümet bir açıklama yapmıyor”

"Nasıl gelmektedir sorusu aslında birçok başka sorunun da cevabını verecek nitelikte. Türkiye’nin bir sığınmacı deposu olmayacağına dair yatıştırıcı açıklamalar var, bunlar doğru ve yerinde. Ancak bu hususun açıklığa kavuşturulması gerekiyor. Gelen insanlar kim? Diyorlar ki bunlar Taliban’dan kaçıyorlar. Taliban’dan kaçan insanlar ailece kaçar, çocuklarıyla kaçar, perişan şartlarda kaçar. Bir de neden sadece Türkiye’ye geliyorlar? Taliban’dan Özbekistan, Türkmenistan’a, Tacikistan’a, Pakistan’a doğru kaçan büyük kitleler görmüyoruz. Ama bizim Afganistan’la herhangi bir sınırımız olmadığı ve en yakın sınırımız da Afganistan’ın İran sınırından itibaren hesaplandığında 3 bin kilometreden fazla olduğu halde bunlar ellerini kollarını sallayarak sınırdan yasal olmayan yollarla Türkiye’ye giriyorlar. Türkiye’de de caddelerde, sokaklarda, sahillerde gruplar halinde gezmekten çekinmiyorlar. Burada bir gariplik var.”

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları