HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE GEÇİT YOK!

18 Ağustos 2021 Çarşamba Saat: 09:28

Fındık hasat sezonu dolayısıyla Ordu’ya gelen mevsimlik tarım işçilerine gerçekleştirilen ziyaret ve yapılan denetimlerde çocuk işçiliğinin önüne geçildiği memnuniyetle karşılandı.

Mevsimlik işçi ve işçi çocuklarının sorunlarının çözülerek en iyi şekilde ağırlanmaları konusunda talimatlar veren Vali Tuncay Sonel, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i de bu hususta tebrik etmem gerekiyor.

 Türkiye’nin önemli ihraç ürünlerinin başında bulunan ve üretiminde Ordu’nun ilk sırayı aldığı fındık üretiminde hasadın başlamasıyla birlikte gözler her yıl olduğu gibi bu senede çocuk işçiliğine karşı alınan önlem ve tedbirlere çevrilmişti.

Fındık hasadında yerli işçilerin yetersiz kalması sebebi ile Doğu ve Güneydoğu’dan birçok mevsimlik işçi ise Ordu’ya gelmeye başladı. Bugünlerde yoğun olarak Ordu’ya gelen fındık işçileri de Altınordu’ya bağlı Saraycık başta olmak üzere şehrin muhtelif yerlerine konuşlandırılan Geçici Konaklama Merkezleri’ne yerleştirilmeleri ise kolluk kuvvetleri kontrolünde devam ediyor.

Saraycık ve diğer noktalarda ki işçilerin sorunları ve talepleri ise sürekli takip ediliyor. Valiliğin ve Belediyelerin en önemli gündemi, çocuk işçiliğinin önlenmesi olurken bu doğrultuda tüm çalışmaların da yapılacağı kaydedildi.

Yapılan açıklamalarda ise çocuk işçiliğinin önlenmesinde ailelere ve dayı başlarına da büyük iş düştüğü ifade edilirken bu konuda işçilerin ve işveren dahil olmak üzere herkesin duyarlılık göstermesi gerektiği belirtildi.

Çocuklarında bu kapsamda merkezlerde bulunan dersliklerde eğitimlerine devam ederek kültürel ve sosyal alanda birçok faaliyet gerçekleştireceği vurgulandı. 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları