HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

KÖTÜNÜN İYİSİ!

18 Eylül 2021 Cumartesi Saat: 10:51

Derdi, çilesi bitmeyen fındık üreticileri, bugünlerde fiyat konusunda kötünün iyisini aramaya başladı. Var mı? Yok mu? Bilemiyorum ama şu an görünen köyde kötünün iyisi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) gibi görünüyor. Serbest piyasa düzene ve rayına girmediği için alımlarını sürdüren TMO’ya gecikmeli ödeme yapılsa da fındığı satmak biraz daha makul geliyor.

Hazır TMO’dan söz etmişken fındık üreticileri, TMO’nun biraz daha fiyat artırması yapmasını bekledikleri de aşikar bir durum. Şu ana kadar tüccar ve manav zaten alacakları kadar fındık alıyorlar. Gurbetçilerin geri dönmesini ve okullarında açılmasını fırsatçılığa çeviren serbest piyasa unsurları kısmen de olsa hedeflerine ulaşmış oldu.

Bundan sonra ki süreçte fındığını satmak zorunda kalan olursa, edindiğim bilgiye göre TMO şimdi 21 gün değil, 8-10 gün içerisinde ödemeleri üreticinin hesabına aktarıyormuş. 23 Lira yerine götürün 26.5 TL’den kötünün iyisi olan TMO’ya bari verin demek isterim. Tabi mecburiyetten satmak zorunda kaldığınız için bu lafı söyledim.

Bunun dışında fındığınızı muhafaza etme konusunda sorun veya sıkıntınız yoksa, satmak içinde bir aceleniz yoksa, o zaman bu aylarda sakın fındığınızı ne kötüye ne de kötünün iyisine sakın ama sakın satmayın.

Bu da benden size ayrı bir tavsiye olsun. Siz siz olun sakın bugünlerde dönen dolaplara kanmayın, tuzağa düşmeyin. En azından Kasım ayına kadar bekleyin. Ben bu fiyatın hem serbest piyasada hem de TMO’da artacağına inanıyorum. Sabır diyorum.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları