HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

Z’Mİ, TEKNOFEST Mİ, TÜRK GENÇLİĞİ Mİ?

20 Ocak 2022 Perşembe Saat: 09:34

Türk siyasetinde rota gençlere çevrildi. Z Kuşağından sonra da son hamleyi yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gençlere artık Teknofest Kuşağı demek istiyorum. Gençlerle aramıza girmeye kalkanlara diyoruz ki siz kendi işinize bakın. Biz gençlerle aramıza kimseyi sokmayız. Ben yeni bir terim ortaya koydum. Bizimki Teknofest kuşağı" demişti.

İşte o günden bugüne kadar peki Teknofest nedir? Sorusu gündeme gelmeye başladı. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye'de düzenlenen havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivalidir. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek festivaldir.

Genel olarak millî teknolojileri teşvik edip geliştirmek ve insanları bu alanda bilinçlendirmeyi hedeflemektedir. Festivalde seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, uluslararası girişim zirvesi yer alırken; paraşütle atlama, Solo Türk, Türk Yıldızları ve benzeri yerel-uluslararası kuruluşların hava gösterileri de gerçekleştirilmektedir. Festival bir yıl İstanbul'da bir yıl da Anadolu illerinden birinde yapılmaktadır.

Birçok bakanlığın ve cumhurbaşkanlığının paydaş durumda olduğu festivalde paydaş kurumlar yıllara göre değişkenlik göstermekle beraber bu paydaşlar genel olarak ASELSAN, ROKETSAN, Baykar, BMC, HAVELSAN, TÜBİTAK, STM, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, TUSAŞ, Türk Hava Yolları, Türk Hava Kurumu, Türksat ve Turkcell gibi destekleyici ve katılımcılarken; Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi gibi birçok üniversite de akademik paydaşlar olarak yer almıştı.

İlk festival 20-23 Eylül 2018'de İstanbul Yeni Havalimanı'nda gerçekleşti. İBB verilerine göre bu festivale 550 bine yakın kişi katıldı. Festivalin ilk senesinde 14 teknoloji yarışması düzenlendi. 2000 yarışmacı 750 takım bu yarışmalara katılım sağladı.

Ayrıca 2018 yılında Travel Hackathon, Hackİstanbul, Take Off Uluslararası Girişim Zirvesi ve World Drone Cup TEKNOFEST bünyesinde düzenlendi. Tüm yarışma ve seminerlerin yanı sıra katılımcılar dikey rüzgar tüneli, uçuş gösterileri, planetaryum, balon uçuşları gibi sosyal etkinliklerle buluştu.

F-16 Solo Türk, Challenger 605, Aston Martin The New Vantage, Tesla P100DL, Lotus Evora 430 GT, Redbull Racing F1, Kawasaki H2R'nin yarıştığı Yarışların Yarışı ilk kez TEKNOFEST 2018'de gerçekleşti. Yarışı Kawasaki H2R ile Kenan Sofuoğlu kazandı.

Kimilerine göre Z kuşağı kimilerine göre Teknofest Gençliği diye adlandırılsa da ben yine Türk Gençliği demekten yanayım. Türk gençliği her devrin her daim sahibi olmaya devam edecektir. Ama inancıyla ama itikatı ile ama ilim ve irfanı ve yüreği, medeni cesareti ile Türk Gençliği ufkuna ve hedefine dört elle sarılmaya devam edecektir. Benim inancım ve güvenim Türk Gençliğine tamdır.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları