HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

BUGÜN SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN!

8 Şubat 2022 Salı Saat: 09:31

İnsan sağlığının önemi şüphesiz tartışılamaz. Bunu bende bir sağlıkçı ailenin çocuğu olarak söylüyorum. Türkiye şartlarına göre aldıkları ücretlerin hiç de kötü olmadığı durumunda çalışan sağlıkçılar yine canları sıkılmış olmalı ki bugün bir günlük iş bırakma eylemi yapacaklarmış.

Aşağıda sıralayacağım sorunların içerisinde ben yalnız ücret şikayetleri konusunda ki tepkilerini tasvip etmediğimi şimdiden söylemek istiyorum. Diğer belirtilen sorunların tamamına ise yürekten katılıyorum. Ama burada yiğidi öldürüp hakkını da teslim etmek gerekmiyor mu?

Türk Tabipler Birliği'nin (TTB) öncülüğünde 8 Şubat Salı günü (Bugün) 1 günlük greve çıkıyor. Sağlık çalışanları, meslek örgütlerinin de desteklediği grevle çalışma şartları, çalışma alanları, ücretler, koronavirüsün meslek hastalığı sayılması, sağlıkta şiddete karşı etkin yasanın kabulüne kadar birçok sorunun çözümüne dikkat çekmek istiyorlarmış.

"Hakkımız olanı alana kadar mücadeleye devam" sloganı ile yola çıkacak olan sağlık çalışanları, greve çıkacakları 8 Şubat tarihinde acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının tedavilerine devam edilecekmiş. Ayrıca koronavirüs hastaları ve koronavirüs şüphesi ile sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurular da geri çevrilmeyecekmiş.

Bugün hangi hallerde sağlık kuruluşlarından nasıl hizmet alabileceğinizi de TTB yayınladığı bildiride kamuoyuna duyurdu. TTB, sağlık hizmetinde aksama yaşanmaması için dikkat edilmesi gereken 8 maddeyi şöyle sıraladı:

1) COVID-19 veya COVID-19 şüphesi ile başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek; diğer hastalarımıza nöbet düzeninde sağlık hizmeti verilecektir.

2) Sağlık hizmeti sunulan tüm birimlerde, acil tanı ve tedavi endikasyonu olan hastaların bakımı aksatılmayacaktır. Acil servisler eylem süresince gerektiğinde görevli hekimlerce takviye edilecektir.

3) Acil hizmetin verilebilmesi için sağlık kuruluşlarının acillerine ulaşımın istemeyerek de olsa engellenmemesi amacıyla (aciller önünde uygunsuz toplanma, yürüyüşler nedeniyle trafik akışında sıkıntıya yol açma ve acil hasta getiren araçların gelişini zorlaştırma/olanaksızlaştırma gibi durumlara izin verilmemeli) önlemler alınmalıdır. Bu hususta sağlık çalışanlarının ve hastaların güvenliği öncelikle kurum idarecilerindedir.

4) Yoğun bakım hastalarının eylem nedeniyle tedavilerinde hiçbir aksamaya yol açılmaması için her zamanki duyarlılıkla hizmetin sürdürülmesine dikkat edilecektir.

5) Acil ve riskli gebelere, diyaliz hastalarına ve kanser hastalarına sağlık hizmeti sunulmaya devam edilecektir.

6) Servislerde yatarak tedavi görmekte olan hastaların her türlü tıbbi işleminin aksatılmadan yürütülmesini sağlayabilecek sayıda sağlık çalışanı, mesai dışı sürelerde (gece ve hafta sonu nöbetleri, vb.) olduğu gibi servislerde hazır bulunacaktır.

7) Bütün sağlık çalışanları eylem boyunca hasta ve yakınlarına eylemin amacını açıklamalı, acil ve yatan hastalarımızın acı ve sıkıntılarına hürmet eden bir tarzla eylem sürdürülmelidir.

8) Bu hususlar çağrıcı örgütlerin yöneticileri ve her birimdeki temsilcileri tarafından da takip edilecek ve belirtilen çerçevede gerçekleşmesi için çaba sarf edilecektir.

Yine de siz siz olun sakın sağlığınızdan olmayın. Canım Türkiye’mde canı sıkılan sıkılana, sağlıkçısından öğretmenine her geçen gün eylem eylem üstüne. Bayramlarda seyranlarda parayla ezan okuyan şu bizim imamlarda yakında greve veya eyleme çıkarsa hiç şaşırmam.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları