HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet KESKİN

Mehmet KESKİN

55 OLSUN…

15 Temmuz 2022 Cuma Saat: 09:32

Fındık sezonu gün sayarken yine başladılar bol keseden sallamalara. Siyasetçisinden, sanayicisine varıncaya kadar herkesin ağzından bir şeyler çıkıyor. Bilende, bilmeyen de fiyat konusunda sallayıp duruyorlar. Yok şu kadar olsun yok bu kadar olsun diye.

Benimde fındığım oluyor. Azdan az, çoktan çok. Fiyat konusunda ben biraz hakkaniyetli davranacağım. Bu sene ki fındığa ettiğim masrafı göz önünde tutarak bu yıl fındık fiyatının 55 Lira’dan aşağı düşmemesi gerektiğine inanıyorum.

Fındık fiyatı 55 Liradan aşağı düşerse fındık üreticisi zararda demektir. El elde baş başta kalır. Yine götüren tekelci ve fırsatçılar olur. Alavere, dalavere fındık üreticisini kata külleye getirerek fındık fiyatları konusunda manipülasyon yapmanın bir anlamı yok.

Fındık üreticisi artık aptal ve cahil de değil. Karşınızda 125 yıllık ekim dikim ve ihracat tarihi olan fındık üreticisin kaç nesil geçirdiğini de hatırlatmak isterim. Yani anlayacağınız karşınızda artık o eski üretici yok beyler. Ona göre ince eleyip sık dokuyun ki, milletin hakkını da tastamam teslim edin.

Ama yok, siz yine her sene olduğu gibi bu sene de alın terimize, emeğimize göz dikmeye devam ederseniz, hakkımız şimdiden helal değil, bunu da bilesiniz. Bu sene bari o kursağınızı temizlemenizi istiyoruz.

Buradan başta Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) başta olmak üzere Fiskobirlik’te ortak karar alarak en az onlarda bugünlerde beklediğimiz rekolte tahminin ardından fındık fiyatını 55 Lira olarak açıklamalarını bekliyoruz.

Buna Borsalar, Odalar ve Ziraat Odaları da destek vermelidir. Özellikle yüzbinlerce üyesi bulunan Ziraat Odaları, bölge milletvekillerini de şimdiden sıkıştırarak fındık fiyatını sağlama ve garantiye almalarını bekliyoruz.

Bölge milletvekillerimiz fındık ve fiyat konusunda bugüne kadar müspet bir açıklama yapmadılar. Fındıkla alakalı konuşmak her halde istemiyorlar veya da yanaşmıyorlar. İsteseler de istemeseler de bu onların boyunlarının borcudur. Vekaletini aldığınız fındık üreticisinin hakkını yedirmeyin, ezdirmeyin. Anlaştık mı beyler…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları