HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

ARAKLAMA BİR YAZI !

3 Kasım 2016 Perşembe Saat: 08:34

Aziz Nesin, “Başkalarını korkutmaya çalışanların kendileri daha çok korkarlar, korktukça korkularını yenmek için daha çok korkutmaya çalışırlar.” Demişti.

O zaman şöyle bir yazıyı internetten araklayıp sizlerle paylaşayım istedim !!!

……………….

1-      Neden yumuşayamazlar?
Şiddet uygulayan baba gibidirler. Baba, aslında korku içindedir. Aklının içi korku filmi gibidir. Evin içini şiddetiyle kontrol altında tuttuğunu düşünür ama sürekli olarak otorite kaybedeceğinden korkar. Korktukça, otoritesini şiddetiyle yeniden tesis etmeye çalışır. Dört elle sarıldığı bu şiddete, her anlamda mecburdur.
2- Neden korku üretirler?
İçindeki korku çok büyük yer tutmaktadır ve dışarıya yansıtılması gerekir. Bir tür deşarj gibi. Korku salarak kendi korkularından kurtulmaya çalışırlar ama korkuyu saldıkça içlerindeki korku azalacağına artar 
3- Neden tehdit ederler?
Düşmanlar yaratması, tanımlaması, ataması çok dikkat çekicidir: illegal yapılar, marjinal gruplar, faiz lobisi gibi ifadelerle aslında sağın geleneksel kalıplarını kullanmaktadır. Kötü dışarıdadır, iyi içeride; "bende sadece ve sadece iyilik vardır, ötekinde sadece kötülük". "Kötülük katiyen bende olamaz; ötekinde de iyilik kesinlikle olamaz" gibi bölünmüş ve bir araya gelmesi olanaksız bir zihin dünyasının tezahürüdür. 
4- Neden yalan söylerler?
Tekinsiz, korku ve tehdit dolu iç dünyaları, gerçeği değerlendirmelerini de bozar. Bu nedenle sık sık gerçeği saptırırlar. Gerçeğin yerine ortaya koydukları çarpık gerçeği korumak için her yola başvururlar. 
5- Neden anlayamazlar?
Çünkü diktatör kendisinden çıkamaz. Her şey bana yakın olanlar ve bana karşı olanlar şeklinde ikiye ayrılmıştır. Dünya sadece  siyah ve beyazdan ibarettir. Ara renkler, ara biçimler, ara durumlar yoktur.
6- Neden göremezler?
Neredeyse kör gibidirler ama hitap biçimleri tepeden bakıyor izlenimi doğurur. Halbuki kendilerini sürekli altta, alçakta, çukurda hissederler. Çukurda olmadıklarını görmek ve göstermek için de tepeden konuşmayı bir zırh olarak kuşanırlar. Eşitlikçi bir ilişki biçimi onlar için mümkün değildir. 
7- Neden inat ederler?
Hayatlarına mal olsa da diktatörlerin, herhangi bir konudaki açıklanamaz inatları çok tipiktir. zamanla kendisini uyaranları etrafından uzaklaştırır ve kendilerini onaylayan insanları çevrelerine toplarlar. Zaten sorun kesinlikle kendilerinde değildir. 
8- Neden yalnızca kendilerini haklı görürler?
Hak etmişlik duygusuyla sarmalanmışlardır. Ancak kendisine hizmet ediyorsa başkalarının fikirleri vardır, aksi halde bunlara tahammül edemezler.

9- Neden geçmişi severler?
Otoriter siyasal figürler geçmişi yad etmeyi, göklere çıkarmaya bayılırlar. Çünkü ne bu günü sevebilirler ne de kendilerini 
10- Neden sevemezler?
Çünkü bilinçdışında var olan, güze sahip oldukça bastırılabilen "ben sevilecek birisi değilim" algısı onları insanın doğallığından uzaklaştırır. Böylece ancak kendisi kadar güçlü olduğunu düşündüğü insanları sevdiğini sanarak, aslında insandan uzaklaşır ve kimseyi sevmezler.

(Bitti… Halkın Doktorları tarafından kaleme alınmıştır )

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları