HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

BİR ALINTI VE HATIRLATTIKLARI

11 Kasım 2016 Cuma Saat: 08:47

Tarih, AKP’nin açık faşizme adım adım tırmanışında, ne yazık ki “sol” mahallenin farklı kollarından gelen desteği de yazacak gibi. 2002’de iktidara gelen AKP’ye önce sol liberaller, “sivilleşme, askeri vesayeti geriletme, statükoyu yıkma” adına destek verdiler ve 2010 anayasa değişikliği ile ilgili koydukları “Yetmez ama evet” tavırlarıyla desteklerini taçlandırdılar.

Sonra, hanyayıkonyayı gördüler ve 2013’ten itibaren desteklerini çekip yanıldıklarını, hatta Murat Belge’nin ifadesiyle “kandırıldıklarını” geç de olsa fark ettiler!..

Bugün ise aynı aymazlığa, kendisini “ulusalcı sol” diye nitelendiren kol düşmüş durumda. Medyada Sözcü, Aydınlık gibi organlarda seslendirilen, meslek kuruluşlarında İstanbul ve merkez baroda ifadelendirilen “devlet bekası” öncelikli anlayış

………….

Ulusalcı aymazlar, bütün bunları “devletin bekası” için yaptıklarını öne sürerken o devletin tamamen bir AKP’nin parti-devletine dönüştüğünün ayırdın da bile değiller. Böylece, sonradan pişmanlık belirten liberal ihanetin yerini şimdi, ulusalcı gafletin aldığı bir dönemden geçiyor Türkiye…

……….

Ama burada asıl olan, AKP’nin her tür anayasal ve yasal ihlalleri göze alarak bir kıyımda ısrarıdır. Bunu, “terörle savaş” adı altında, tüm medyayı da baskı altına alarak sürdürmesine omuz vermek, “Bölücülüğü önlüyor” diye kutsamak, tıpkı liberal solun Ahmet Altan-Çongar ikilisinin marifeti Taraf aracılığıyla, bir dönem “Askeri vesayeti tasfiye ediyor” yanılsamasıyla rejime destek verme aymazlıklarına benziyor.

Bu duruşun gideceği yer, liberallerin bugün duyduğu pişmanlığın, hayal kırıklığının bir benzerini ulusalcıların duymasıdır.

Ulusalcıların peşine takılanların bunu görmeleri için hâlâ zaman var.

Einstein’ın özlü sözünü anımsatalım:

“Aynı hatayı iki defa tekrarlamayan insan, akıllı insandır.”

Mustafa Sönmez 18.1.2016

….

Evet Mustafa Sönmez adlı yazarın kaleme aldığı yazıdan alıntılar yaptım.

Benim bir çok yazımda bahsettiğim ‘Su solcuları ‘ ‘Stepne milliyetçileri ‘ kavramlarını da kapsayan aymaz bir kesim ağızlarına verilen sakızın tadı ile geveleyip duruyorlar ama hiç biri gerçeği haykırmaktan korkuyor.

….

Dün pazarda gezerken bazı esnaf arkadaşlar Cumhuriyet’e yapılan operasyonlardan dem vurarak ‘ sıra yerel gazetecilerde ‘ diyerek esprili sataşmalarda bulundular.

Bende ‘Evet sıra bizde bir daha ki hafta çay ocaklarında, öbür hafta Manavlarda diye diye gelinecek haberiniz var mı ?‘ dedim.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları