HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

HÜSEYİN DENİZ

HÜSEYİN DENİZ

ŞABAN AYI VE ÖNEMİ

22 Şubat 2023 Çarşamba Saat: 09:44

Kıymetli dostlarım çok hassas bir dönemden geçiyoruz imtihanlarımız çok ağır. Ama Yüce Rabbimiz bize öyle günler aylar nasip eylemiş ki! İşte bu günler ve aylar yüce Allah'a yalvarma af dileme ve dua etme zamanıdır.

Elhamdülillah Ramazan'ın habercisi olan, Bugün Şaban ayının 1 gününe kaçmanın sevincini yaşıyoruz. Allah Rasûlü Sevgili peygamber (s.a.v) efendimiz bizlere İçinde bulunduğumuz gün ve ayları değerlendirmemiz noktasında herkesin günahlardan kurtulması adına bir fırsat ayı olduğunu bizlere  şöyle buymuşlardır. Recep ayı, Allah’ın, Şaban ayı benim, Ramazan ayı ümmetimin ayıdır." (Aclûnî, Keşfu’l-Hafâ)

Peygamber (s.a.v) efendimiz şöyle buyurular; Şaban ayı günahları temizleyen bir aydır" buyurarak kadrini Allah Rasûlünün Şaban ayına gösterdiği bu hürmetin bir sebebi var elbette ki devamında gelecek müjdeleyecisi Kur'ân ayı olan Ramazan'dan dolayı idi. Kiymet ve değer bakımından  "Ramazan ayından sonra en faziletli ay sizin için Muharrem diye adlandırdığınız- Allah'ın ayıdır.

Sevgili Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, Ramazan ayından sonra en çok Şaban ayında oruç tutmuştur. Ramazan'dan sonra En üstün oruçta Şaban orucudur diye bizlere tavsiye de buymuşlar, Ve her zaman yapılması gereken şu güzel duayı bizlere tavsiyede bulunmuşlardır.

“Allahümme bârik lenâ fî Şa'ban. Ve belliğnâ Ramazân.” (Allah’ım, Şa’bân ayını bize mübarek kıl (bereketli ay haline getir) ve bizi Ramazân’a kavuştur)

Kıymetli kardeşlerim! Recep ayı ekme ayı, Şaban ayısulama ayı, Ramazan ayı hasat etme ayıdır.

Bu ayda bol bol ibadet yapma, günahlardan dolayı tevbe etme, hayır hasenat yarısında bulunma, Kur'an okuma, zikir yapma, önce farz namazları ve oruçları kaza etmena daha sonra nafile ibadetler  ibadetlerde bulunulmalıdır.

İşte şu an içinde bulunduğumuz Şaban ayı; mübarek üç ayların ikincisi, Ramazân’a 30 gün kaldığının müjdecisidir…

Elhamdülillah ekim ve ekenek ayı olan Recep ayını idrak ettik… Sulama ayı olan Şaban’ı idrak ediyoruz… İnşallah derleyip toplama (hasat) ayı olan Ramazan’a kavuşmayı ümit ediyoruz…

 Ey Allah’ım! Bizleri ibâdet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle. Dinî ve dünyevî bütün işlerimizde intizâmı müyesser kıl, imtihanımı kolay kıl, Hayırdan olan murâdımızı yerine getir. Büyük ve küçük günahlardan dolayı meydana gelecek şerr ve isyanlardan uzak öyle bizi afat, Bizleri depremler, bela ve musibetlerle imtihan eyleme Ya rabbi.

Yâ Mucîb!.. Ey duaları ve istekleri kabul eden!.. Şeytana kanmadan, nefse aldanmadan, fânî hayatın aldatıcı lezzetlerine takılıp kalmadan, ahireti unutmadan, Sana güzel kulluk etmeyi, bizlere nasîb eyle!

Yâ Rabbî! Şaban ayında ülkemizi, milletimizi, İslâm ve İnsanlık âlemini zalimlerin zulmünden, münafıkların fitnesinden, En acısı ümmetin tefrikalarından hasetçilerin hasedinden, muhafaza eyle. Allah’ım Kur'an da bizlere kâfirlerden dost edinmeyin buyururken gördük Ümmet can çekişiyor onların deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardım yerine din adında misyonerlik faaliyetleri yapıyorlar, Ya rabbi, Hainlerin ihanetinden, iç ve dış şer odaklarının şerlerinden muhafaza eyle!

Yarabbim bizler hep dünyalık  olmuşuz, bizi secdeye götürmeyen aşk, Cennetine nasıl götürecek,

Yarabbi bizlere seni sevmeyi Kur'an'a uymayı peygamberin sünnetini yaşamayı sirati müstegimden olmayı nasip eyle.

Aşkla huzuruna gelmeyi, sana kulluk yapma adına namazını kılmayı bizlere ve neslimize nasip eyle.

 Hz İbrahim peygamberin rabb'inden niyaz etmiş ve kabul olan duayı bizlere de yapmayı nasip eyle“Rabbim! Beni namaza devam eden bir kimse eyle. Soyumdan da böyle kimseler yarat. Rabbimiz! Duamı kabul eyle.” (İbrahim Sûresi, 40) 

Aziz dostlarım! Burada Mevlana'nın bir sözüne yer vermek istiyorum; her olayı hayır bil Her geceyi Kadir bil Her geleni Hızır bil.

Her zaman şunu söylemeliyiz! Ya rabbi! Bir kul olarak senden gelenler başımızın üstündedir, bu imtihanları kazanmayı bizlere nasip eyle..

         Bu günler ve geceler aylar bizler için çok değerlidir. Hep beraber af dileyelim dua edelim Allah'tan yardım dileyelim.

Her kimin gönlünde Ramazan'a kavuşmak ümit ve arzusu olan varsa, seven sevdiğine kavuşur derler. Rabbim bizleri de kavuştur Yaran.. 

Selam ve dualarımla…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları