HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

Erol KARAER

Erol KARAER

Bal festivali

22 Kasım 2016 Salı Saat: 08:44

Türkiye’de de  fındık gibi bal üretiminde irinciyiz.

Türkiye dünyada ilk 4 arasında bal üretiminde

Geçende bal festivali yapılırken yıllardan bu yana  söylediğim eleştirdiğim bir marka oluşturamayan Ordu ve balcılarla ilgili belki de 10 yıl önce yaptığım bir haber geldi aklıma .

Arşivden çıkardım şimdi sizle paylaşıyorum.

Bakın bakalım o günden bu güne değişen bir şey var mı ?

 

Bal’da marka oluşturamadık gitti

Ordu’da Balcılıkta sorunların çözümü için her kesime görev düştüğü ve balda marka oluşturulmasının çok önemli olduğu bildirildi.

Gazetemiz muhabirinin Ordu Tarım İl Müdürlüğünden aldığı bilgilere göre hazırlanan bir raporda şu görüşlere yer verildi:

“Tüketicilerimiz; bilinçlenerek bal olarak aldığı tatlandırıcıların ne olduğunu iyi sorgulamalı, saf bala gereken değeri vermeli, donduğunda şekerli bal olarak itham etmemelidir.  Mülki erkân; sınırlardan kaçak olarak girdiği söylenen ve ne olduğu belli olmayan balları kontrol altına almalı, merdiven altı imalatı olarak adlandırılan ve arı görmeden üretilen sahte bal üretiminin önüne geçmelidir.  Arıcılar; en büyük görev aracılarımıza düşmektedir. Mutlaka birlik çatısı altında teşkilatlanmalı, süratle üretimini süzme bala kaydırmalı, balda kalıntıya neden olabilecek kimyasalların ( naftalin, mavrik, kenaz) kullanımından önemle kaçınarak bu durumun ihracatımızı olumsuz yönde etkilemesinin önüne geçilmelidir.

Ürettikleri balların kalitesini  (kekik balı, çam balı, şekerli bal gibi) ve üretenin numarasını (Üretici belgesini) üretilen ürünün üzerine doğru olarak yapıştırmalı ve marka oluşturmalıdır. Unutulmamamladır ki her kalitede ki balın alıcısı vardır ve fiyatı farklıdır. Bal tüccarları; Fiyatlandırmayı mutlaka kaliteye göre yapmalıdır. Saf bala yüksek fiyat, katkılı bala düşük fiyat politikası herkesin işine gelecektir. Ülkemizin flora açısından zengin olduğu ve çok mükemmel balları üretebileceğimiz unutulmamalıdır. “

 

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları