HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

ACİL CUMHURİYETÇİLER GÖREV BAŞINA..!

22 Nisan 2023 Cumartesi Saat: 17:28

 

Cumhuriyet, Eşitlikçi ve Aydınlanmacıdır. Cumhuriyet bilinç sahibi ve akıllı yurttaşların rejimidir. Halkçıdır, Toplumcudur. Dinsel ve mezhepsel kimliklerin siyasallaşmasına, bu alandaki şu ya da bu gurubun anlayışının referans sayılıp, bilgi ve becerinin yerini almasına karşıdır..

 

Bir memlekette Mezhepsel Bağnazlığa, Etnik Ayrılıkçılığa karşı çıkmayandan, Ulusal Egemenliği, Yurtseverliği ve Halkçılığı horlayandan, Toplumsal Dayanışmayı, Emeğin, Alın Terinin Yüceliğini, Hak ve Adaleti bolca ağzına aldığı halde bunun gereğini yapmaktan kaçınan bir adamdan asla sağlam bir Cumhuriyetçi olmaz, olamaz.. Çünkü bunlar Cumhuriyet aşkını içinde asla barındıramaz.

 

Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir ve Halkçılığı, Devrimciliği, Yurtseverliği, Aydınlanmacılığı, Yurttaşlık Bilincini, Eşitlik Anlayışını içerir. Ve Büyük Atatürk’ün deyimiyle "Özgürlüğün de, Eşitliğin de, Adaletin de kaynağı Ulusal Egemenliktir.."

Cumhuriyet, yurttaşa eşit haklar tanır her vatandaş emeği ve liyakat sayesinde ülkesine devletin her kademesinde görev alır halkına hizmet edebilir, Cumhuriyet sayesinde.

Halkçı bir yönetimde parti çıkarları halkın çıkarlarının önüne ve üstüne alınmamalıdır. Ne yazık ki bugün buna dikkat edilmemekte, partizanlık çıkışları, duyarsızlık ve anlamsız, çirkin konuşmalar ve yanıtlar toplumsal barışa zarar vermektedir..

Bugün Büyük Atatürk’ün şu güzelim memlekette kurduğu

 

Laik ve Çağdaş Cumhuriyete bu anlayış içinde sahip çıkma yolunda önümüzdeki seçimler çok ama çok daha büyük bir önem kazanmaktadır.

Hak,Hukuk ve Adalet için Cumhuriyetçilerin Cumhuriyetlerine sahip çıkmalıdır. Zaman işte böyle bir zamandır...!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları