HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

SEDAT AKKÖSE

SEDAT AKKÖSE

SAYGI VE SEVGİ (eskidimi)..!

7 Mart 2024 Perşembe Saat: 11:02

İnsana Saygı ve insana Sevgi insandan beklenen en insanca davranış olduğu kadar, ayrıca insanı mutlu eden ve yücelten en kestirme yoldur. İnsana Saygı ve Sevgi duyanlar her şeyden önce insanı İncitmemeye çalışırlar.. İnsanları Aldatmayı, Sömürmeyi ve Alın Terlerini Çalmayı düşünmezler. İnsanlara daha büyük hizmetler yapabilmek için Bilgi ve Güçlerini artırırlar.. Onlar bu davranışlarıyla, topluma örnek olurlar…

 

Acaba bugün bizim toplumumuzda gördüğümüz bu mudur? Başta siyasiler ve memleketi yönetmeye talip olanlar olmak üzere, topluma örnek olması gereken nice kişiler, İlim Adamları, Düşünürler, kimi Yazarlar ne yazıktır ki, bunun aksine kişisel veya grupsal çıkarlarını düşünen kişiler olarak apaçık ortada değil midir?

 

Bir toplumdaki iyiye veya kötüye gidişteki en belirleyici olan unsur toplumu yönetme konumunda olanlardır. Buradaki duruma göre aşağıdaki gösterge artı veya eksiye doğru yönelir.. Ve ne yazıktır ki, bugün bu gösterge olabildiğince eksilerdedir..

Önce kendi çıkarını düşünen, yalnız ‘Kendisini seven’ demektir. Onun saygısı da, sevgisi de yalnız kendisinedir. Bir başkasını sever görünmesi, kendi çıkarları öyle gerektirdiği içindir ve sahtedir.

İşte bugün siyasette ve toplumdaki bu içten gelmeyen ‘Sahte Sevgi ve Saygı Gösterisi’, hiçbir gönlü doyurmadığı için, insanlar etrafı ne denli kalabalık olursa olsun, yalnız, mutsuz,

 

ve huzursuzdur. Ve ne yazıktır ki, gelecek için de çok, ama çok umutsuzdur….!

 

Güzel bir toplum yaratmanın temeli o toplumdaki insanların birbirini sevmesi sayması ile güzelleşir, bir toplum da yönetenler ne kadar Saygı ve Sevgi göstermese bile topluma örnek olmasa bile bizler yine de karşımızdaki kişilere saygımızı sevgimizi gösterelim bir günaydın bir selam vermeyi birbirimizden esirgemeyelim büyüklerimize saygımızı hürmetimizi küçüklerimize karşı da sevgimizi gösterelim hayatımızı bizler güzelleştirelim bizi yönetenlere inatla güzel yaşanabilecek bir toplum yaratalım gelecek nesillerimize bizler halk olarak bırakalım...!


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları