HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer

NURİ KAHRAMAN

NURİ KAHRAMAN

SEVELİM, SEVİLELİM; DÜNYÂ KİMSEYE KALMAZ...

7 Temmuz 2023 Cuma Saat: 19:53

İşin esâsı, işimizi hep sevgiyle yapmaya çalışıyoruz, kendimizce hergün sevgiyle olduğumuz inancındayız da, bugün konumuz da ayrıca sevgi. Yâni sevgiye dâir cümleler ederek yol alacağız. Söz öncelikle yol arkadaşımızda; buyrun berâber kulak verelim:

*** "- ACABÂ, ALLÂH CC BENİ SEVİYOR MU?... ***

"Kim olduğumuz değil, kimi sevdiğimiz önemli...

"Biri, mübarek bir zata gelip, "-Efendim, siz Allah’ın sevgili kulusunuz, acaba Allahü teala beni seviyor mu?" diye sorar!..

Evliya zatları, Allah adamlarını seven sonunda kendisi de evliya olur. Çünkü rastgele bir insan onları sevemez...

*** ALLÂH CC DA SENİ SEVİYOR... ***

Biri, mübarek bir zata gelip, "Efendim, siz Allah’ın sevgili kulusunuz, acaba Allahü teala beni seviyor mu?" diye sorar. Mübarek zat da, "Sen Onu seviyor musun?" diye sorar. O da, "Vallahi çok seviyorum" der. Bunun üzerine o mübarek zat, "O zaman, Allah da seni seviyor. Çünkü O seni sevmese, sen zaten Onu sevemezsin. Sevgi büyükten, yukarıdan gelir. Nitekim hoca talebesini sevmezse, talebe hocasını sevemez. Baba evladını sevmezse, evlat babayı sevemez..." cevabını verir.

*** EN TATLI ŞEY NEDİR?... ***

Dünyada en tatlı şey, Allah sevgisi ve din kardeşi sevgisidir. Hiçbir sevgi, bunların yerini tutmaz. "Allah bes, baki heves." Yani Allah için olanlar tatlı ve güzeldir, geri kalan ise boş hevestir...

*** ALLÂH CC MÜSLÜMANI YAKMAZ... ***

Bir hadis-i şerifte, (İki salih Müslüman, bir Müslümana şahitlik yapsalar, “Bu salih bir Müslümandır” deseler, Allahü teâlâ o Müslümanı ateşte yakmaz, azap yapmaz) buyuruluyor. Yine Peygamber efendimiz, (Bir Müslüman gelir de, sizden özür dilerse, siz de affetmezseniz, Kevser havuzundan su içemezsiniz) buyuruyor. Onun için, bizi üzen, kıran böyle bir kimse varsa, özür dilerse affedelim...

*** SEVGİNİN SIRRI NEDİR?... ***

Mübarek bir zata, "Efendim, sizi tanıyan veya sizinle ilk defa karşılaşan herkes sizi çok sevmeye başlıyor, bunun sırrı nedir?" diye sorduklarında şu cevabı verir:

*** HER İNSAN ALLAH’IN NÎMETİ... ***

"Gördüğüm her mümini veya her arkadaşımı, Allah’ın bir nimeti olarak görüyorum. Ben Allah’ımı seviyorum, onun için yaratılanı yaratandan ötürü seviyorum...

*** SEVGİ SEVGİDEN DOĞAR... ***

İnsan sevgilisinin eserini nerede görürse, sevgilisinden dolayı onu da sever. Bu yüzden, karşı taraftan gelen sevginin ana kaynağı, bizim oraya karşı olan sevgimizdir. Ben çok seviyorum, sevdiğim için onlar da beni seviyorlar. İnsanların kötü taraflarını, kusurlarını araştırmak, hiç hatırıma bile gelmiyor. Hepsi Rabbimizin yüce kudretidir.

*** HEPSİ BENİM IYÂLİM GİBİDİR... ***

Allahü teâlâ, yarattığı bütün kulları için, (Hepsi benim ıyâlim gibidir) buyuruyor. Iyal, çoluk çocuk, ev halkı demektir. Bir annenin babanın evladı ne kadar kötü olursa olsun, bir başkası tarafından onun azarlanması veya horlanması, anne babayı üzer. Mademki insanlar Allah’ın kullarıdır, Onun kudretinin eseridir, Allah’ı seven, Onun kullarını incitmez."

     *** -BU KADAR NİYE ÜZÜLÜYORSUN?... ***

Eshab-ı kiram efendilerimizden birinin çok üzüldüğünü gören Peygamber efendimiz "sallallahü aleyhi ve sellem" ona sordu:

-Bu kadar niye üzülüyorsun?

-Ya Resulallah! Bizim hâlimiz ne olacak? Sizin bu anlattıklarınızı tam yapamıyoruz.

*** EL'MER'U MEA MEN EHABBE... ***

Peygamber efendimiz orada bir müjde verdi: (El mer’ü mea men ehabbe.) "Sen diyor, üzülme burada kimi seversen ahirette onunla berabersin."

Demek ki kim olduğumuz değil, kiminle olduğumuz, kimi sevdiğimiz çok önemli..."

*** LÜLEBURGAZ'DAN CÜMLEYE... ***

Bu güzel cümleleri kendisinden iktibas ettiğimiz Lüleburgaz'dan Göksel Mürsel GÜDÜCÜOĞLU Kardeşimize teşekkürlerlerle berâber cümleye sevgiler-saygılar sunuyor, tüm sevdikleriyle idrâk edecekleri sonsuz mutluluklar diliyoruz wes'selâm...

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları