HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ZAMMINDA BİR ŞEKLİ ŞÜKLÜ VAR!

24 Temmuz 2023 Pazartesi Saat: 09:13

Akaryakıt, tütün ve alkollü içkilere yapılan fahiş zamlar karşısında tepki çeken iktidara her geçen gün vatandaşın isyanı daha da büyüyor. Enflasyon altında iyiden iyiye ezilen vatandaşlar kemer sıkma politikalarının vatandaşın cebinden değil, kamudan yapılması gereği görüşündeler.

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV)’nin akaryakıt, tütün ve alkollü içeceklerden kaldırılmasını yerine sadece KDV uygulaması yapılmasını isteyen vatandaşlar, akaryakıtta ÖTV’nin yalnızca zengin yatı, katı olanlara uygulanmasını istiyorlar.

Uzun yol kamyon ve TIR sürücülerine akaryakıtta da ÖTV uygulaması yapılmaması gerektiğini savunan şoförler aynı uygulamanın normal vatandaşlara da yapılmasını bekliyorlar.

Tiryakiler ise Türkiye bir paket sigarayı 12 ila 15 Lira arasında Rusya’ya satarken kendi vatandaşına da 42 Lira’dan satıldığını dile getirerek bunun Allah’a karşı reva olmadığını söyleyerek tepkilerini ortaya koydular.

Nüfusun 3/2’sinden fazlasının sigara ve alkol tükettiğini dile getiren tiryakiler, zammında bir şekli şüklü var diyerek iktidardan bu üç ana üründen derhal ÖTV’nin kaldırılması talebinde bulundular.

Öte yandan 7 bin 500 Lira emekli maaşı alan ve yalnız yaşayan bir vatandaşta bana derdini şöyle anlattı: Abi ben Bin 250 Lira kira ödüyordum. Şimdi kiram çıktı 5 bine. Geri kalan 2 bin 500 Lira ile ben nasıl geçineceğim? Bu işin bir formülü var mı? Varsa söyle abi diyerek gözleri dolgun bir şekilde yanımdan ayrıldı.

Kime dokunsak bin ah işitiyoruz. Son zamlarla birlikte geldiğimiz nokta budur. Benden söylemesi…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları